Kültür-Sanat Haber Girişi : 13 Ekim 2012 12:00

Vali Öztürk çifte minarelere hayran kaldı

Vali Öztürk çifte minarelere hayran kaldı
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk Çifte Minareli Medreseyi gezerek burada yapılan restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Erzurum Ajans-Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk Çifte Minareli Medreseyi gezerek burada yapılan restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Restorasyon çalışmaları ve aşamaları hakkında Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ungan ve yüklenici firma yetkililerinden detaylı bilgiler alan Vali Öztürk çalışma yapılan alanların tamamını gezdi.

Erzurum’da böyle bir eserin varlığının önemine değinen Öztürk yapılan çalışmalarla eserin yeniden ortaya çıkacağını söyledi. Çifte Minareli medresenin muhteşem bir eser olduğuna vurgu yapan Vali Öztürk insanların Erzurum’a gelmeleri için buranın tek başına bir sebep olduğuna dikkat çekti. Yapılan yüzey temizlemelerin ardındam yeniden ortaya çıkan motifleri ve işlemeleri hayranlıkla inceleyen Vali Öztürk yapılan çalışmada emeği olanlara teşekkür etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.