Ekonomi Haber Girişi : 31 Mart 2012 10:30

Vali Öztürk Universiade'yi anlattı

Vali Öztürk Universiade'yi anlattı
Ukrayna’nın Kiev şehrinde 28-30 Mart 2012 tarihlerinde düzenlenen UITT Ukrayna Turizm ve Seyahat Fuarı’na katılan Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Türkiye standının açılışına katıldı, KUDAKA standını gezdi.
Erzurum Ajans-Ukrayna’nın Kiev şehrinde 28-30 Mart 2012 tarihlerinde düzenlenen UITT Ukrayna Turizm ve Seyahat Fuarı’na katılan Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Türkiye standının açılışına katıldı, KUDAKA standını gezdi.
Fuarın son gününde ikili görüşme ve resmi temaslarda bulunmak üzere Odesa şehrine geçen Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Odesa Bölgesel Yönetim Valisini ve Türkiye Cumhuriyeti Odesa Başkonsolosu Hüseyin Ergani’yi ziyaret etti. Vali Öztürk, resmi temasların ardından Odessa Bölgesel Yönetimi tarafından gerek kamudan gerekse özel sektörden uluslar arası düzeyde katılımcıların katılımıyla Ukrayna’da gerçekleştirilecek EURO 2012 Futbol Şampiyonası sürecinde Odesa’nın turizm potansiyellerinin ve yatırım olanaklarının nasıl pazarlanabileceği konulu ‘’2012 EURO Odesa Bölgesi’’ adlı geniş katılımlı turizm forumuna katıldı.
Odesa ile kardeş şehirlerin yöneticilerinin, yabancı diplomatik temsilcilerin ve gerek Ukraynalı ve yabancı tur operatörlerinin ve seyahat acentelerinin katılım sağladığı forumda bir konuşmada yapan Öztürk, 2011 Universiade Oyunlarının Erzurum’da gerçekleştirilmiş olması nedeniyle Olimpiyat yapmış bir ilin valisi olarak, 2011 yılında başarıyla gerçekleştirilen olimpiyat oyunlarında edinilen tecrübeleri paylaştı. EURO 2012 Futbol Şampiyonasının gerçekleştirileceği Ukrayna’da her ne kadar Odesa şehrinde maçlar yapılmayacak olsa da, Odesa’nın tarihi zenginliğe sahip, bilinen bir şehir olması nedeniyle Kiev’e gelen her misafirin Odesa’yı da ziyaret edeceğini dile getiren Öztürk, Odesa’nın taşımış olduğu bu potansiyelin ve önemli özelliklerin, organizasyon sürecinde iyi anlatılması ve faydalanılması gerektiğini vurguladı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.