Erzurum Haber Girişi : 02 Eylül 2013 11:25

Varyap şantiyeyi kapattı... İnşaat yarım kaldı...

Varyap şantiyeyi kapattı... İnşaat yarım kaldı...
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yan tarafında yaptırılan Sağlık Kampüsü inşaatı, ihaleyi kazanan VARYAP-Uzunlar konsorsiyumundan Uzunlar'ın "yasaklı" duruma düşmesi ve sonrasında da iflasını açıklaması nedeniyle yarıda kaldı.
Erzurumajans-Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yan tarafında yaptırılan Sağlık Kampüsü inşaatı, ihaleyi kazanan VARYAP-Uzunlar konsorsiyumundan Uzunlar'ın "yasaklı" duruma düşmesi ve sonrasında da iflasını açıklaması nedeniyle yarıda kaldı.

Ortağının yasaklı olması yüzünden inşaatını tek başına yapamayacağını açıklayan VARYAP'ın, şantiyesini kapatmasının ardından "şimdi ne olacak?" sorusu gündeme geldi.

İhaleyi yapan İl Genel Sekreterliği'nin ihaleyi iptal edip, yeniden ihaleye çıkmak yerine süreci uzatması sonucunda VARYAP, 12 milyon liralık teminatının yanmamasını sağladı ve geçtiğimiz günlerde de iş makinalarını toplayıp, şantiyeyi kapatarak Erzurum'dan ayrıldı. Bir bakıma VARYAP kurtarıldı ama Erzurum için büyük önem taşıyan dev proje ateşe atıldı. VARYAP'ın kentten ayrılmasının ardından Sağlık Kampüsü'nün akıbeti de merak konusu oldu. Kamuoyu Erzurum ve bölge için hayati önem taşıyan dev projesinin akıbeti hakkında yetkililerden açıklama bekliyor.

Şimdi gözler İl Genel Sekreteri Adnan Yazıcı da. Yazıcı'nın "şimdi ne olacak?" sorusuna nasıl bir yanıt vereceği merak konusu... (Kaynak: Erkhaber)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.