İlçeler Haber Girişi : 14 Nisan 2013 14:18

''Veda hutbesi ilkemizdir''

''Veda hutbesi ilkemizdir''
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Kutlu Doğum haftası nedeniyle yayınladığı mesajda, insanlığın Veda hutbesiyle konulacak ölçüyle toplumsal sorunları çözebileceğini ifade etti.
Erzurumajans-Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Kutlu Doğum haftası nedeniyle yayınladığı mesajda, insanlığın Veda hutbesiyle konulacak ölçüyle toplumsal sorunları çözebileceğini ifade etti.

Korkut, Diyanet Başkanlığının bu yıl Kutlu Doğum etkinliklerine "İnsan Onuru"nu merkez yaptığını belirterek "İslam dininin ve Hz. Peygamberin, bu bağlamda insanlığın ihtiyaç duyduğu tedaviyi taşıdığının farkına varmalıyız" dedi.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (S.A.V) yeryüzünü şereflendirişinin 1442'nci yıldönümünün idrak edildiğini belirten Ali Korkut, "Günümüz, dünyanın her yerinde insanlığın ayaklar altına alındığı büyük sıkıntılara tanıklık etmektedir. İnsanlık maalesef yanlış reçeteler nedeniyle biri diğerine zulüm yapmakta, birbirinin hakkına geçmekte ve güçlü olan zayıfı etmektedir. Bütün bunlar nedeniyle insanlık onuru ayaklar altına alınmaktadır.

Rahmet Peygamberi (sas), on binlerce insana hitaben yaptığı Veda Hutbesinde insanların canlarının, mallarının ve ırzlarının yani kişilik değerlerinin ve insanlık onurlarının dokunulmaz olduğunu bildirmiştir. Böylece o, İslâm'ın, insanın yaşama ve mülkiyet hakkı ile manevî kişiliğine ilişkin bütün haklarını aynı ölçüde güvence altına aldığını ilan etmiştir. Bu gerçek ışığında söylemeliyiz ki; insanlığın ihtiyaç duyduğu tedavi İslam Peygamberinin ulaştırdığı mesajlardadır." Şeklinde konuştu.

Korkut, âlemleri onurlandırmak için gönderilen rahmet, adalet, hikmet ve ahlâk peygamberinin insana bakışını yeniden keşfetmeye ihtiyaç olduğunu belirterek "Sıkıntılarımızın, toplumsal ağrılarımızın derman bulacağı kaynağa yönelmek durumundayız. Bu vesileyle tüm İslâm âleminin Kutlu Doğum Haftasını tebrik ediyor; dünyanın muhtelif yerlerinde çiğnenen ve zedelenen insanlık onurunun yeniden yücelmesine ve korunmasına vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • YILDIRIM 01 Ocak 1970 02:00

    KEŞKE SİYASİLERİN İÇİ DIŞI BİR OLSA. AMA NE YAZIK Kİ HİÇBİRİNİN İÇİ DIŞI AYNI DEĞİL. LAF OLSUN DİYE DİNİ, KİTABI, PEYGAMBERİ KENDİLERİNE İLKE EDİNDİĞİNİ SÖYLEYENLER, ACABA O PEYGAMBER (S.A.V.)`İN GETİRDİĞİ KURAN`DA BAHSEDİLEN ADALET`İN HANGİ AŞAMASINDALAR. NE KADAR ADİLLER VE NE KADAR YAPTIKLARI İŞLERDE EHİLLER? KAMULAŞTIRMALARDA YAPILAN HAKSIZLIKLAR OHH. HANGİ KİTAPTA HANGİ DİNDE VAR ACABA???