Erzurum Haber Girişi : 22 Şubat 2013 13:01

Yabancı öğrencilerden Vali Öztürk'e ziyaret

Yabancı öğrencilerden Vali Öztürk'e ziyaret
“Gençlik Bir Yaşam Biçimidir Projesi” kapsamında 6 farklı ülkeden Erzurum’a gelen toplam 35 yabancı öğrenci, Vali Sebahattin Öztürk’ü makamında ziyaret ettiler.
Erzurumajans-“Gençlik Bir Yaşam Biçimidir Projesi” kapsamında 6 farklı ülkeden Erzurum’a gelen toplam 35 yabancı öğrenci, Vali Sebahattin Öztürk’ü makamında ziyaret ettiler.

Avrupa Birliği (AB) ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleşen ““Gençlik Bir Yaşam Biçimidir Projesi” kapsamında Erzurum’a gelen yabancı öğrenciler Vali Öztürk’ü ziyaret etti.

Proje Koordinatörü Ahmet Efe, ”Hayatiyete geçirilen projede, 6 farklı ülkeden 35 kişilik bir gönüllümüz bulunmakta. Gönüllü olan ülkeler arasında İtalya, Yunanistan, Estonya, Bulgaristan, Romanya ve Türkiye’de var. Projeye diğer ülkelerden 5’er kişi katılırken Türkiye’den 10 kişi gönüllü oldu. Yabancı öğrenciler Erzurum’da 20-28 Şubat tarihleri arasında bulunacaklar. 8 günlük süre zarfında Gençlik Merkezinde düzenlenecek olan etkinliklerle kendi kültürümüzü diğer ülkelerden gelen gönüllü öğrencilere öğretmeye çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ise, “Erzurum’a hoş geldiniz. Gönüllü olan bütün arkadaşları kutluyorum. Gönüllülük bir yaşam biçimidir. Erzurum kültürünü tanıdıkça seveceksiniz”. diye konuştu.

Ziyarette Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Fatih Çintımar öğrencilere eşlik etti. Ziyaretin sonunda Vali Öztürk öğrencilere, yabancı öğrencilerde Valiye hediye takdiminde bulundu.

Valilikten ayrılan yabancı öğrenciler Erzurum’un tarihi ve kültürel mekanlarını gezerek 2011 UNIVERSIADE oyunları kapsamında yaptırılan kış spor tesislerini incelediler. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.