Kültür-Sanat Haber Girişi : 05 Haziran 2016 16:55

Yabancı öğrencilere Peri bacalarında okçuluk dersi

Yabancı öğrencilere Peri bacalarında okçuluk dersi
Atatürk Üniversitesinde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, Narman Peri bacalarını gezdi ve okçuluk dersi aldı.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesinde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, Narman Peri bacalarını gezdi ve okçuluk dersi aldı.

Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneğinin (ŞEHİRDER), Başbakanlık Yurt dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ile birlikte yürüttüğü Uluslararası Öğrenciler Akademisi Projesinin finali, Narman ve Oltu gezisi ile son buldu. Sudan, Azerbaycan, İran, Afganistan gibi ülkelerden gelerek Atatürk Üniversitesinde okuyan öğrenciler, Narman'da Peri bacalarının bulunduğu egzotik yöreyi gezdi. Erzurum'da geleneksel okçuluk alanında önemli çalışmalara imza atan Bünyamin Akbulut ise yabancı öğrencilere okçuluk dersi verdi. Akbulut gözetiminde ok atmayı öğrenen öğrenciler, gezi boyunca bol bol fotoğraf çekti ve unutamayacakları bir gün yaşadılar. Yabancı öğrenciler, Oltu'nun tarihi ve turistik alanlarını da görme olanağı buldular. 

ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş, yabancı uyruklu öğrencilerle birlikte çok güzel bir gün yaşadıklarını bildirdi. Narman ve Oltu gezisine katılan öğrencileri Türkiye'nin gönüllü turizm elçisi olarak gördüğüne işaret eden Murat Ertaş, "Atatürk Üniversitesinde okuyan yabancı öğrenciler, ülkelerine döndüklerinde Erzurum'u anlatacak. Belki bu sayede turizm hareketliliğine katkı sağlayacaklardır. Onlar artık bizim gönüllü turizm elçilerimizdir" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.