Bölge Haber Girişi : 06 Aralık 2010 13:13

Yağmayan kar kurumlara yaradı!..

Yağmayan kar kurumlara yaradı!..
Son yılların en sıcak Aralık ayını geçiren Erzurum'da havaların mevsim normallerinin üzerinde gitmesi, karla mücadele çalışması yürüten kurumları sevindiriyor.

Erzurum Ajans-Son yılların en sıcak Aralık ayını geçiren Erzurum’da havaların mevsim normallerinin üzerinde gitmesi, karla mücadele çalışması yürüten kurumları sevindiriyor. Erzurum denince akla gelen karın, Aralık ayının yaşandığı bu günlerde henüz yağmamış olması, her yıl karla mücadeleye ayrılan 2.5 milyon liranın alt ve üst yapı çalışmalarında kullanılmasını sağlıyor.

Her yıl Kasım ayı ortalarından itibaren Erzurum’da soğuk yüzünü gösteren karakış hayatı adeta felç ederken, karla mücadele çalışması yapan İl Özel İdaresi, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine de ek bir külfet getiriyor. Ancak bu sene Aralık ayında hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olması, karla mücadele çalışması yapan kurumları sevindiriyor.

Karla mücadele için ayda 1 milyon lira harcamayı planladıklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, bu paranın yanı sıra ana cadde ve sokaklardaki karları temizlemek için oluşturulan ekiplerin alt ve üstyapı çalışmalarında değerlendirildiğini söyledi. Küçükler, "Yine de kış memleketi olan Erzurum’da Büyükşehir olarak bize bağlı tüm köy yollarını kardan temizlemek için tüm hazırlıklarımızı yaptık. Her yağış sonrası ekipler anında müdahale edecek ve sıkıntı meydana gelmeyecek" dedi.

Yağan kar nedeniyle şehir ve ilçe merkeziyle ulaşımı kesilen köylerin yollarını açmak için Özel İdare Müdürlüğü bütçesinden aylık 500 bin lira yakıt parası harcadıklarını belirten İl Genel Sekreteri Selami Altınok, karla mücadele çalışmasına aktarılan bu paranın köylerin alt yapı çalışmalarına harcandığını ifade etti.

Bunun yanı sıra Yakutiye, Palandöken ve Aziziye ilçe belediyeleri de karla mücadele çalışmalarına ayırdığı aylık bir milyon liralık kaynağı, kar yağışının gecikmesini de fırsat bilerek alt yapı ve peyzaj çalışmalara yönlendiriyor

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.