İlçeler Haber Girişi : 02 Aralık 2012 10:00

Yakutiye, 2012 yılında 6.5 km. yol açtı

Yakutiye, 2012 yılında 6.5 km. yol açtı
Yakutiye Belediyesi, yıl içerisinde yapılaşmaların yönüne paralel olarak yeni yollar açtı.
Erzurumajans-Yakutiye Belediyesi, yıl içerisinde yapılaşmaların yönüne paralel olarak yeni yollar açtı.

Yakutiye ilçesinin sürekli büyüyen dinamiklere sahip olduğunu belirten Belediye Başkanı Ali Korkut, belediye olarak bu dinamikleri görerek akışı yönlendirdiklerini ifade etti. Korkut, “Yakutiye ilçemiz, önümüzdeki 5 yılda daha çok büyüyen, daha fazla ekonomik değerler üreten ilçemiz olacaktır. Biz gelişime uygun olarak adımlar atıyoruz” dedi.

Yakutiye Belediyesi, gelişim gösteren bölgeler ve ağırlıklı olarak Şükrü Paşa semtinde yıl içerisinde 6.5 km yeni yol açtı. Yapılaşmaların sürdüğü bir bölgede yeni yolların açıldığını belirten Belediye Başkanı Ali Korkut, “İnsanlar yatırım yapıyor, yerleşim alanı oluşturuluyor. Yakutiye ilçesi, Erzurum büyüyor. Biz belediye olarak yol ve diğer alt yapı çalışmalarını yapıyoruz. Yıl içerisinde tamamına yakını Şükrü Paşa semtinde olmak üzere şehrin muhtelif bölgelerinde 6.5 km. uzunluğunda yeni yol açtık. Bunların açılmasının ardından, asfalt ve kaldırım çalışmaları yapıldı, yapılıyor ve önümüzdeki sezona kalan işler var” dedi.
Ali Korkut, Yakutiye ilçesinin nüfus yoğunluğu olarak 300 binlerin üzerini taşımaya uygun hale getirileceğini de hatırlatarak, “Yakutiye İlçesinin nüfus yoğunluğunun artması önümüzdeki yıllar yoğunluklu olarak sürecektir. Benimde ilk hedefim 250 bin ve üzerine çıkmış bir nüfus yapısına sahip Yakutiye’dir. Ancak bu yalnızca başka bölgelerden şehir merkezine dönüşle değil, aynı zamanda yeni yaşam alanları, yeni ekonomik sahalar açarak şehir nüfusunu düzenli ve yönetilebilir biçimde artırma yollarını açarak sağlamaktır. Belediye olarak yoğunlaşmaya paralel olarak yeni yaşam alanları oluşturmak, yollar vesair eksiklikleri tamamlayarak yaşam kalitesini yükseltmek istiyoruz. Bu bağlamda belediye olarak üzerimize düşeni eksiksiz yerine getirme çabasındayız” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.