İlçeler Haber Girişi : 21 Mart 2013 22:28

Yakutiye Belediyesi'nin öğrenci kafilesi döndü

Yakutiye Belediyesi'nin öğrenci kafilesi döndü
Yakutiye Belediyesi tarafından Çanakkale'ye gönderilen öğrenci kafilesi geziyi tamamlayarak Erzurum'a dönüş yaptı.
Erzurumajans-Yakutiye Belediyesi tarafından Çanakkale'ye gönderilen öğrenci kafilesi geziyi tamamlayarak Erzurum'a dönüş yaptı. Belediye Başkanı Ali Korkut'un da katıldığı gezide öğrencilerin büyük bir bölümü ilk defa İstanbul ve Çanakkale'yi gezme fırsatı buldu. Erzurum'dan Çanakkale'ye bir yürüyüşe katılan öğrenciler, müthiş bir deneyim yaşadıklarını ifade ettiler. Öğrencilerin duygularını dile getiren Mecidiye İlköğretim Öğrencisi Sündüz Araç "İstanbul'u gördük, denizde yolculuk yaptık ve Çanakkale şehitliklerini gezme fırsatı bulduk. Ali Korkut'a bize sunduğu fırsat nedeniyle çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Yakutiye Belediyesi, Erzurum Yakutiye İlçe sınırlarında okuyan orta okul öğrencilerinden seçtiği 150 öğrencisini Çanakkale Zaferinin yıl dönümü münasebetiyle Çanakkale'ye gönderdi. 3 otobüsten oluşan kafile Yakutiye Kent Meydanında düzenlenen uğurlama törenin ardından yola çıktılar. İlk durak noktası İstanbul oldu. 100 kız öğrenciden oluşan 150 öğrencinin oluşturduğu kafile iyi bir kahvaltının ardından tarihi ve turistik mekânları gezdiler. Çoğunluğunun ilk defa geldiği İstanbul rüyasıyla adeta büyülenen çocuklar, kahvaltısının ardından Sultanahmet camii ve meydanını gezdiler. Başlarında belediye personeli, öğretmenlerden oluşan rehber ekip eşliğinde yakın çevredeki tarihi yerler gezildi. Öğrencilerin her adımda şaşkınlık yaşadıkları İstanbul turunda, gezilen mekanlar arasında Panorama 1453, Miniatürk, Ayasofya, ve SHOV TV stüdyoları da yer aldı. SHOV TV stüdyolarını gezen öğrenciler, bir büyük televizyon stüdyosunu gezmenin heyecanını yaşadılar. Belediye Başkanı ile birlikte stüdyoda SHOV TV mikrofonlarına duygularını döken öğrenciler, Ali Korkut'a teşekkürlerini tekrar tekrar dile getirdiler.

İSTANBUL'UN FETHİ VE MİNİATÜRK

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği mekanlar arasında Panorama 1453'de vardı. İstanbul'un fethinin canlandırıldığı Panorama 1453 onlar için büyük bir gösteriye dönüştü. Görsel şovun ardından çocuklar yeni bir duygu selini de Miniatürk'te yaşadılar. Erzurum'un tarihi eserlerinin de minyatürünü gören öğrenciler burada gördükleri karşısında adeta şaşırdılar. Sık sık çeşitli mekanlarda hatıra resmi çektiren 150 öğrenci, geldikleri gibi şen bir şekilde yollarına devam ettiler.

ÇANAKKALE İÇİNDE AYNALI ÇARŞI

Öğrencilerin hayran kaldığı İstanbul gezisinin ardından yol bu defa Çanakkale'ye uzandı. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un öğrenci seçiminde 'dar gelirli aile' tercihi nedeniyle çoğunluğu ilk defa şehir dışına çıkan öğrencilerin her türlü harcama ve masrafları tamamen belediye tarafından karşılandı. Çanakkale, grup için farklı duyguların canlandığı bir alan oldu. Çanakkale, Egeabat, Lapseki Çanakkale bölümünde gezilen alanlar oldu. Özellikle Feribot ile deniz gezisi çocukların ilgilerini çekti. Şehitlikler büyük bir bölümü gezildi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenlere iştirak edildi. Şehitlikler ziyaret edildi, uçak gösterisi izlendi, başbakanın konuşması dinlendi, giderken ve dönerken dualarla şehitler yad edildi.
Grup için duygularını aktaran Mecidiye İlköğretim Öğrencisi Sündüz Araç, yaşadıklarının gerçek bir rüya olduğunu söyledi. Sündüz Araç, "İstanbul gezisi, Çanakkale adeta rüyada gibiydik. ALi Korkut'a ne kadar teşekkür etsek azdır. Çoğunluğumuzun bu ilk şehir dışıydı. İstanbul ayrı bir rüya, Çanakkale ayrı bir duygu bizim için. Böylesine güzel deneyimleri yaşattığı için Başkanımız Ali Korkut'a gerçekten ama gerçekten teşekkür ediyoruz. Bu geziyi asla unutmayacağız. Çanakkale'de şehitlikleri gezdik. Bizim için vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimize Aziziye Tabyası, Nenehatun ve Karafatmaların selamlarını götürdük. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Hala rüyada gibiyiz ve bu rüya daha çok sürecek" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • adm 01 Ocak 1970 02:00

    Otobüs kalkarken bende oradaydım ,çok duygulandım vesile olanlardan Allah razı olsun ,Şehitlerimizin mekanı cennet olsun.