Bölge Haber Girişi : 24 Ekim 2010 16:27

Yakutiye kadın meclisi'ni kurdu!..

Yakutiye kadın meclisi'ni kurdu!..
Yakutiye Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi kuruldu.

Erzurum Ajans-Yakutiye Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi kuruldu. MHP ve AK Partili kadın kolları başkanlarının da yarıştığı Kadın Meclisi başkanlığına 48 oyla Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Seher Ergüney seçildi. MHP ve AK Parti Kadın Kolları Başkanları ise yürütme kurulunda görev aldılar.

Yakutiye Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisini heyecanlı bir seçimle oluşturdu. Yapılan seçimlerde AK Parti, MHP ve Üniversiteli kadınların mücadelesi nefes kesti. ESOBB konferans salonunda yapılan Kadın Meclisi kongresine Yakutiye ve Kent Konseyi Başkanı Ali Korkut’ta katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Başkan Korkut, kadınların toplum içerisinde önemli bir yeri bulunduğunun altını çizerken, kadının elinin değmediği yerlerin bozulduğunu söyledi. Büyük bir yoğunluğun yaşandığı kongrede divan oluşturuldu. Divan Başkanlığına Işıl Bedirhanoğlu getirildi. Yapılan konuşmaların ardından büyük bir heyecanın yaşandığı seçimlere geçildi.

AK PARTİ VE MHP HEYECANI

Kadın Meclisi Başkanlığı için Yrd. Doç. Dr. Seher Ergüney, AK Parti Yakutiye İlçe Başkanı Nihal Barutçu ve MHP Kadın Kolları Başkanı Ecehan Tuncel yarıştı. Heyecanlı ve kıran kırana geçen seçimde 132 oy kullanıldı. 9 oy geçersiz sayılırken oyların 48’ini alan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Seher Ergüney ipi göğüsleyerek Başkan seçildi.

Seçimlerde Yürütme Kurulu üyeleri de belirlendi. MHP’li Ecehan Tuncel ve Nihal Barutçu Yürütme Kurulunda görev alırken Kurul 20 kişiden oluştu.

Yürütme Kurulunda şu isimler yer aldılar: Seher Ergüney, Ayşe Yanar, Meral Yerlikaya Şanap, Nihal Barutçu, Elif Çolakoğlu, Ecehan Tuncel, Ayla Aydeniz, Name Bayraktutar, Esra Yılmaz, Gülseren Ekinci, Suna Akalın, Ayla Çelebioğlu, Şükran Kocadağıstan, Hava Özkan, Canan Tufanç, Ayşe Okanlı, Ayfer Kayacı, Ayşe Daş, Ayşe Keleş ve Nesrin Yetişir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.