Bölge Haber Girişi : 13 Nisan 2010 00:27

Yakutiye'de sözleşme imzalandı!..

Yakutiye'de sözleşme imzalandı!..
Yakutiye Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında 70 gündür sürdürülen ve 670 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi mutlu sonla noktalandı. Sözleşme ilk 6 ay için yüzde 2, ikinci 6 ay için yüzde 3 artışı ön görüyor. İmza töreninde konuşan Belediye Başkan

Erzurum Ajans-Yakutiye Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında 70 gündür sürdürülen ve 670 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi mutlu sonla noktalandı. Sözleşme ilk 6 ay için yüzde 2, ikinci 6 ay için yüzde 3 artışı ön görüyor. İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Ali Korkut, sözleşmenin mevcut şartlar göz önüne alarak yapıldığını, sendikadan gerekli anlayışı gördüklerini söyledi.

Pazarlıkla geçen 2. 5 aylık süre sonunda taraflar anlaşarak 1 yıllık toplu iş sözleşmesinin altına imza attılar. Yakutiye Belediyesi’nin 670 işçisini ilgilendiren ve merakla beklenen sözleşme gereği ilk 6 ay için maaşlara yüzde 2, ikinci 6 aylık süre için de yüzde 3 oranında zam yapılacak. Sözleşmenin mevcut şartlar gözetilerek hazırlandığını belirten Başkan Ali Korkut, “Sözleşme gereği işçi kardeşlerimiz ilk 6 ay yüzde 2 ve toplamda yüzde 5 artış alacaklar. Ayrıca sosyal haklarda da iyileştirmeler getirildi. Sendikamız gerekli anlayışı gösterdi. İşçi kardeşlerime ve Erzurum halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Başkanlık makamında yapılan imza törenin ardından konuşan Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Cevdet Tamgaç’ta çetin geçen görüşmeler sürecinde bir sonuca varıldığını, alınan kararı işçi onayıyla imzaladıklarını hatırlattı.
Tamgaç, “Bütün işçimizin onayıyla imzaladık. Ortada personel sayısı belli. Başkan bu güne kadar maaşlarda sıkıntı yaşatmadı. Bu bile önemli. İşçi kardeşlerimize ve şehrimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.