Bölge Haber Girişi : 22 Haziran 2010 14:14

Yakutiye'de spor okulları açılacak!..

Yakutiye'de spor okulları açılacak!..
2009-2010 eğitim-öğretim sezonunun sona ermesinin ardından çocukları ve gençleri spora yönlendirmek isteyen Yakutiye Kaymakamlığı İlçe Gençlik ve Spor

Erzurum Ajans-2009-2010 eğitim-öğretim sezonunun sona ermesinin ardından çocukları ve gençleri spora yönlendirmek isteyen Yakutiye Kaymakamlığı İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, yaz spor okulları açmak için kolları sıvadı. 29 Haziranda başlayacak spor okulları için müracaatlar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik Merkezine alınmaya başladı. Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik, yaz spor okulları ile amaçlarının çocuk ve gençleri sokak köşelerinden kurtarmak olduğunu belirterek, eğitimlerin yaz boyunca devam edeceğini söyledi. Bu yaz sezonunda 12 spor branşında yaz okulları açılacağını ifade eden Kaymakam Yüksel Çelik, 5- 18 yaş grupları arasındaki çocuklara ve gençlere ücretsiz kurslar verileceğini kaydetti. Ailelere çocuklarını yaz spor okullarına gönderme çağrısında bulunan Kaymakam Yüksel Çelik, “Çocuklarımız buralarda vakit geçirerek hem sağlıklı bir hayat sürüyor, hem de kötü arkadaş çevresinden uzak durmuş oluyor. Aynı zamanda yeni eğitim öğretim dönemine de uyum sağlıyorlar. Yaz spor okulları sayesinde çocuklarımız spor branşlarında da kabiliyetlerini ortaya çıkarabiliyorlar" dedi. Yakutiye İlçesi Gençlik ve Spor Müdürü Suat Yılmaz ise 29 Haziran tarihi itibariyle yaz spor okullarının eğitime başlayacağını, kurslar sonunda katılımcılara belge de verileceğini ifade etti. SPOR SALONU DOLDU Bu arada okulların kapanmasının ardından Şükrüpaşa Mahallesinde bulunan kapalı spor salonu çocuk ve gençlerin akınına uğradı. İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen, basketbol, voleybol, karate, masa tenisi, güreş, badminton, boks, judo, taekwondo, kick boks, eskrim ve çim hokeyi çalışmalarına gençler büyük ilgi gösteriyorlar. Sabah saatlerinde başlayıp akşam saatlerine kadar devam eden spor eğitimlerini takip eden Yakutiye Gençlik ve Spor Müdürü Suat Yılmaz, spor salonundaki kurslara gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.