Spor Haber Girişi : 09 Mart 2018 13:15

Yavru kartallar Erzurum'dan uçacak...

Yavru kartallar Erzurum'dan uçacak...
‘Beşiktaş’ın geleceğine kanat ger’ projesi kapsamında Erzurum’da düzenlenecek kampa katılacak yavru kartallar, yapılacak seçmenin ardından 13 Haziran’da İstanbul’da Vodafone Park finaline iştirak edecek.
Erzurumajans-Beşiktaş altyapısına futbolcu kazandırılması amacıyla düzenlenen proje etkinliğinde seçmelerin yapılacağı 7 ilden birisi de Erzurum oldu.

Beşiktaş, ana sponsoru Vodafone’la geliştirdiği projeyle Türkiye’deki her çocuğa ulaşmayı hedefliyor. ‘Geleceğin Karakartalı’ projesiyle, Türkiye’deki her çocuk, kendi yeteneklerini teknolojiyi kullanarak gösterebilecek.

“Bu proje Türk futbolunun da geleceği” 

Vodafone Karakartal projesinin de aracılığıyla altyapıya yeni yetenekler kazandırmayı hedeflediklerini söyleyen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “Bu projeyi çok önemsiyoruz. Bunu yeni bir iş modeli olarak ortaya koyduk. Bu proje, yeni projeler üretmek için de vesile oldu. Geleceğin Karakartalı projesine yoğunlaşarak, bugünkü haline getirdik. Amacımız, ülkemizdeki en önemli problemlerden birisi olan, altyapıdan oyuncu yetişmemesi ve milli takıma oyuncu kazandıramamamız. Bununla ilgili bir beyin fırtınası yaptık ve 2 yıllık çalışmanın sonucunda bu projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Dünyanın 4 bir yanındaki yetenekli çocukları Beşiktaş altyapısına kazandırmak istedik. Herkesin her yerden katılım sağlayabileceği, dijital ortamda katılım olanağı sunuyoruz” diye konuştu. Bütün yatırımı insana yaptıklarını söyleyen Orman, “Bu kadar büyük bir teknolojiyi kullanarak insanlara hizmet ediyoruz. Hangi takımı tutup tutmadığı önemli değil, bu yatırımla insanlara futbolu sevdirmek gerekiyor. Anadolu’da birçok stat boş. İnsanlara futbolu sevdirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Sözlerine Türkçe başlayan Vodafone Türkiye CEO’su Coman Deegan, “Ortaklığımızın 5. yılı. 2 yıldır üzerinde çalıştığımız bu proje çok heyecan verici. 10 bin çocuğa eğitim veriyoruz. Spor alanında proje gerçekleştiriyoruz. 8-14 yaş arasında Türkiye’deki her çocuğa ulaşmak istiyoruz. Herkese Beşiktaş’ın bir parçası olma fırsatını sunuyoruz. Herkese fırsat eşitliği sağlamanın güzelliği var bu projede” diye konuştu.

Projenin detayları

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, projenin detaylarıyla ilgili bilgi verdi. Projenin 3 aşamalı olduğunu sözlerine ekleyen Aksoy, “İlk aşamada video yükseleme ve oylama aşaması yapılacak. 2. aşamada bölge elemeleri olacak. Türkiye’nin 7 bölgesinde seçmeler olacak. Son aşamada ise final etkinliği olacak. 81 ilde 8-10 11-13 yaşları arasında olacak bu proje. www.geleceginkarakartali.com internet sitesinden videolarını yükleyebilecekler. Top kontrolü, pas, çalım gibi 1 dakikalık videoda temel hareketleri yaptıkları video yüklenecek. 7 bölgeden her bölgeden 50 çocuk seçilecek ve toplamda 350 çocuk seçilecek. Daha sonra Beşiktaş’ın altyapı ekibi, bu 350 çocuktan seçim yapılacak. Her bölgeden 5’er çocuk seçilecek ve toplam 35 çocuğu İstanbul’a getirip Nevzat Demir Tesisleri’nde 4 günlük kampa alacağız. Bu kampın sonunda Vodafone Park’ta final etkinliği yapılacak ve bu çocuklardan en az 3 oyuncu Beşiktaş altyapısına kazandırılacak. Yüklenecek videoları tek tek izleyecek ekip olacak. İçeriklerin futbol olduğundan emin olunması için bu yapılacak. Bizim beklentimiz en az 100 bin yükleme. Vodafone Karakartal aboneleri sistemde oy kullanabilecek. Şu anda 1 milyon aboneye ulaşmış durumdayız. Bu projeyle Türkiye’deki bütün çocuklarımıza fırsat eşitliği sunmuş oluyoruz” açıklamasını yaptı. Aksoy, bu projenin dünyada da bir ilk olduğunu sözlerine ekledi.

Yükleme ve oylamalar Doğu Anadolu’da 15 Nisan, Güneydoğu’da 22 nisan, Karadeniz’de 29 Nisan, Akdeniz’de 6 Mayıs, Ege’de 13 Mayıs, İç Anadolu’da 20 Mayıs ve Marmara’da ise 27 Mayıs tarihinde sona erecek.

7 ilde gerçekleştirilecek kampların biri de Erzurum’da yapılacak. 22 Nisan’daki kampta yapılacak seçmelerde finale gidecek sporcular belirlenecek. 

İrfan TARAKÇIOĞLU/Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.