Bölge Haber Girişi : 17 Kasım 2011 16:56

Yerel gazetelerden ortak yayın

Yerel gazetelerden ortak yayın
Van`da yayın yapan 9 yerel gazete, deprem nedeniyle hasar gören büro ve matbaa binası sorunu yüzünden kısa bir süreliğine ortak yayınlanacak.
Erzurum Ajans-Van`da yayın yapan 9 yerel gazete, deprem nedeniyle hasar gören büro ve matbaa binası sorunu yüzünden kısa bir süreliğine ortak yayınlanacak. Basın İlan Kurumu Erzurum Şube Müdürü Nedim Engin başkanlığında toplanan Van merkezdeki yerel gazete temsilcileri,

1 Aralık 2011 tarihine kadar Bölge gazetesi logosuyla yayın yapılmasına karar verdi.
Van`da meydana gelen 7,2 ve 5,6 büyüklüğündeki depremlerde hasar gören yapılar arasında ilde yayın yapan yerel gazete binaları da bulunuyor. Resmi ilan alarak yayın hakkını sürdüren gazetelerin bu durumdan maddi anlamda etkilenmemesi için Basın İlan Kurumu devreye girdi. İlde bulunan 9 yerel gazete temsilcisi, Basın İlan Kurumu Erzurum Şube Müdürü Nedim Engin başkanlığında bir araya geldi. Alınan karar doğrultusunda, ilk etapta 21 Kasım 2011 tarihinden 1 Aralık 2011 tarihine kadar söz konusu gazeteler,
ilde yayın yapan Bölge gazetesi logosuyla yayınlanacak. Bu tarihlerde yayınlanacak olan resmi ilanların bedeli ise 9 gazeteye eşit olarak dağıtılacak.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Basın İlan Kurumu Erzurum Şube Müdürü Nedim Engin, deprem nedeniyle sıkıntı yaşayan yerel gazetelere destek olmak amacıyla yeni bir formül geliştirdiklerini ve 9 yerel gazete temsilcisinin bu kararda birleştiğini söyledi. Engin, ilde meydana gelen 2 büyük depremin herkesi etkilediği gibi yerel gazeteleri de etkilediğini ifade ederek, "Bildiğiniz üzere Van`da 23 Ekim ve 9 Kasım olmak üzere 2 büyük deprem meydana geldi. Bu depremlerden birçok kurum ve kişi etkilendi.

Bu sektörlerden biri de medya sektörü. İlde yayın yapan ve yaşamlarını resmi ilanlarla sürdüren yerel gazetelerin sıkıntılarını bir nebze azaltmak için yeni bir formül geliştirdik. Matbaaları ve büroları hasarlı olan çok sayıda yerel gazete olduğu için 9 yerel gazete temsilcisinin de aldığı karar doğrultusunda bir gazetenin yayınlanması uygun görüldü. Deprem dolayısıyla aykırı düşüncede olan yerel gazetelerin belli bir süreliğine bir araya gelmesi takdire şayandır. Van`da yayın yapan Bölge gazetesi, Prestij
gazetesi, Şehrivan gazetesi, Olay gazetesi, Van Haber gazetesi, Vansesi gazetesi, Doğu Anadolu, Van Postası ve Vangölü Ekspres gazetesi, 1 Aralık 2011 tarihine kadar Bölge gazetesi logosuyla yayınlanacak" dedi.

Engin, İkinisan ve Şarkyıldızı gazetelerinin temsilcilerine ulaşılamadığını söyleyerek kendilerinin bu ortak yayının dışında tutulduğunu, Van`a döndüklerinde söz konusu ortak yayına katılabileceklerini söyledi. Engin, toplantıya katılanlara ayrı ayrı teşekkür ederek bu birlikteliğin sürmesini temenni etti.

Toplantıya; Bölge gazetesinden Bişar Ulutaş, Prestij gazetesinden Umut Tarhan, Şehrivan gazetesinden Ö. Aytaç Aykaç, Olay gazetesinden Fikret Özkan, Van Haber gazetesinden Naif Yaşar, Vansesi gazetesinden Rıdvan Can, Doğu Anadolu gazetesinden İlhan Siyahtaş, Van Postası ve Vangölü Ekspres gazetesinden ise Turan Şahinbaş katıldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.