İlçeler Haber Girişi : 01 Ağustos 2013 16:01

Yoksul ailelere Ramazan'a özel yardım

Yoksul ailelere Ramazan'a özel yardım
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, baharda 10 bin aileye et yardımı yaptı, Ramazan ayında ise koli ve alış veriş fişleriyle yoksul ailelerin yüzünü güldürdü.
Erzurumajans-Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, baharda 10 bin aileye et yardımı yaptı, Ramazan ayında ise koli ve alış veriş fişleriyle yoksul ailelerin yüzünü güldürdü.

Korkut, koli dağıtımını mahalle mahalle yaparken, gittiği mahallelerde çocuklara oyuncak dağıtarak minik gönülleri sevindirmeyi ihmal etmedi. Yardımların gıda paketi ve alış veriş fişi olarak yapıldığını ifade eden Ali Korkut, "Belediye olarak yoksul ve dar gelirli ailelerimize destek olmaya çalıştık" dedi.

Yakutiye Belediyesi, baharda 10 bin aileye 5'er kiloluk koliler halinde et yardımı yaptı. Et Balık Kurumu'ndan etleri alan Belediye şartlı yeni hayvan kesimi yaptırarak Erzurum besicisine de bir nebze olsun soluk aldırmıştı. Yakutiye Belediyesi Ramazan ayında ise gıda paketi ve alış veriş fişi dağıtarak dar gelirli ailelere soluk aldırdı. Yardımların mimarı Ali Korkut, çeşitli hizmetlerin yanı sıra insani duyguların gereği olarak sosyal belediyecilik alanında dar gelirli ailelerin yanında olmaya gayret ettiklerini söyledi. Korkut, "Et yardımı nereden çıktı diye çok konuşuldu. Baharla birlikte köy ziyaretlerine gittim, hayvan sahiplerinin sorunlarını dinledim. Hayvanlarını satmak istiyorlar, ancak kesim yapılmıyor. Köylünün sorunlarını aşabilmek adına böyle bir düşünce oluştu. EBK ile anlaştık, Yakutiye ilçemize bağlı köyler ve köy/mahalleleri kapsayan bölgeden alıp yapıldı. Böylece hem dar gelirli ailenin sofrasına et girmiş oldu, aynı zamanda köylü de rahat nefes alabildi.

Ramazan ayında zaten yardımlarımız oluyordu. Bu ramazan biraz daha düzenli olarak yardımları organize ettik. Mahalle mahalle giderek kolileri ellerimle teslim ettim. Bazı ailelere ise alış veriş fişleri verdik. Yoksulun, dar gelirlinin zenginin malında hakkı olduğu gibi, kamudan da aynı şekilde beklentisi var. Biz dar gelirli ailelerimize bu duygular ile gücümüz oranında destek olmaya çalıştık" şeklinde konuştu.

OYUNCAĞA HÜCUM

Yakutiye Belediye Başkanı, yardım dağıtımı için gittiği her mahalle ve sokakta çocukları da unutmadı. Kadana mahallesinde yapılan gıda dağıtımı öncesi çocukları sevindiren Ali Korkut, kız çocuklarına ayıcık, erkek çocuklara ise araba hediye etti. Mahallelinin çocuklarına oyuncak alması için hücum etmesi sonucu zor anlar yaşayan Ali Korkut, sık sık 'Burada olan çocuklara oyuncağını vereceğim, biraz sakin olun' diye uyarılarda bulundu. Uyarıları dinlemeyen çocuklu büyüklü mahalle sakinleri Başkan Ali Korkut'a zor anlar yaşattı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.