Siyaset Haber Girişi : 08 Haziran 2014 17:40

Zeybekci: '17 Aralık bir şerefsizlik belgesidir'

Zeybekci: '17 Aralık bir şerefsizlik belgesidir'
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'de partisinin düzenlediği toplantıda 17 Aralık operasyonunu sert bir dille eleştirerek "17 Aralık darbe girişimidir. 17 Aralık bir şerefsizlik belgesidir'' dedi.
Erzurumajans-Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'de partisinin düzenlediği toplantıda 17 Aralık operasyonunu sert bir dille eleştirerek "17 Aralık darbe girişimidir. 17 Aralık bir şerefsizlik belgesidir'' dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, partisinin Denizli'de düzenlediği toplantıya katıldı. EGS Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılan Haziran Ayı İstişare Toplantısı'na AK Parti Denizli Milletvekilli Nurcan Dalbudak, Ak Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Zeybekci, 17 Aralık operasyonu hakkında sert ifadeler kullandı. Operasyonun mevcut hükümeti devirmek için yapılan bir girişim olduğunu kaydeden Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"17 Aralık bir darbe girişimidir. 17 Aralık hükümeti devirme girişimidir. 17 Aralık bir şerefsizlik belgesidir. Bu kadar söylüyorum. Yıllardan beri sen başbakanı dinleyip takip ettin. Cumhurbaşkanını dinleyip takip edeceksin. Bakanlarını, tüm milletvekilleri, iş adamlarını dinleyip takip edeceksin. Madem bir ahlaksızlık var, madem bir suç var, bu kadar zaman niye beklettin? Niye suçüstü yapılmasını sağlamadın? Niye takip ettin? Tek bir amacı var. Kendi menfaati için. Hepsi yalandı dün açıklandı işte. O bir kaset vardı Başbakanımızla oğlunun konuştuğu denilen kaset kelimelerin montajını bırak, kelime içindeki heceleri bile montajlamışlar. TÜBİTAK'ın kararı çıktı. 17 Aralık, hem siyasi hem ekonomik tam anlamıyla planlanmış bir darbe süreciydi."

"KİMSEYLE HESABIMIZ YOK"

Kimseyle herhangi bir hesapları olmadığını ve yaşananların hesabını demokrasi çerçevesinde soracaklarını kaydeden Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim kimseyle hesabımız yok. Hele benim hiç yok. Bizim hesabımız milletin emeğine el uzatanla. Bu süreçteki kardeşlerimizle sıkıntımız yok. Bu kardeşlerimizle 2023, 2053 ve 2071 Türkiye'sine ilerleyeceğiz. Bu dönemden de ders çıkaracağız. Her birinden ders çıkaracağız. Her kim ki milletin ekmeğine el uzattı karşısında bizi bulacak.''

"TÜRKİYE'NİN YOLUNU KESMEYE ÇALIŞTILAR"

Bakan Zeybekci, İstanbul'daki eylemlerle ilgili ise "Gezi olaylarını başlatanların tamamının bilindiğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Denizli'ye kadar geldiler. Bu kişilerin Türkiye ile hiçbir alakası yok. Biz bu işi sabırla yapacağız ve bu işleri yaptıranların, Türkiye'nin yolunu kesmeye çalışanların kökünü kazıyacağız. Kurguladıkları oyunları, tezgahlarını biliyoruz."

EKONOMİ BAKANI ZEYBEKCİ: "PİYASA FAİZLERİ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA AŞAĞI YÖNLÜ SEYİR İZLEYECEK"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'de ekonomik gelişmelerin gayet olumlu olduğunu belirterek, "İnanıyorum ki önümüzdeki haftadan itibaren Türkiye'de piyasadaki faizler beklentilerin üzerinde aşağı yönlü bir seyir izleyecektir. Eminim Merkez Bankası da en kısa sürede piyasaların faizdeki aşağı doğru yönelişini destekleyici karar alacaktır" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, memleketi Denizli'de partisinin istişare toplantısına katıldıktan sonra bir takım görüşme için Denizli Valiliği'ne gitti. Burada Denizli Valisi Abdülkadir Demir tarafından karşılanan Zeybekci daha sonra ekonomiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Geçen hafta Avrupa Birliği Merkez Bankası'nın faizleri 0.25'ten 0.15'e düşürmesi ve 400 milyar Euro'luk bir parasal genişlemeden bahsetmesinin olumlu yankı bulduğunu belirten Zeybekci, "Son zamanlarda Türkiye'de faizler konuşuluyor. Burada aslolan faizlerin piyasayı yavaşlattığı, ekonomiyi yavaşlattığı, büyümeyi, istikrarın önünde engel olduğunu tespit ediyoruz. Faizin ülkemizde aşağıya doğru istediğimiz hızla piyasanın üretimin, yatırımcının istediği hızla aşağı inmesi önünde en önemli etkenlerden bir tanesi. ABD Merkez Bankası'nın 2015 Haziranı'ndan itibaren faizlerde artırıma başlayacağı yönünde bir açıklaması var. Bu ülkemizde faizlerin gelecekle ilgili beklentisinde bir nebze endişe yaratan bir unsurdu. Ancak geçen hafta AB Merkez Bankası'nın 400 milyar Eoru'luk bir parasal genişlemeden bahsetmesi Türkiye'nin ABD Merkez Bankası'nın açıklamalarını nötrelize eden bir açıklamadır. Şu andan itibaren 2015 yılı ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımına gideceğinden kaynaklanan herhangi bir Türkiye'de faizlerin yukarı gideceği bir mesele olmaktan kaldıracaktır. Dolayısıyla ülkemiz ekonomik anlamda parasal piyasaların dengeleri anlamında şu andan itibaren tüm gelişmeler istediğimiz gibi devam ediyor" dedi.

"FAİZLER AŞAĞI YÖNLÜ SEYİR İZLEYECEK"

Piyasaların gelişmeleri olumlu karşıladığını ifade eden Zeybekci şöyle konuştu:
"İnanıyorum ki önümüzdeki haftadan itibaren Türkiye'de piyasadaki faizler beklentilerin üzerinde aşağı yönlü bir seyir izleyecektir. Eminim Merkez Bankası da en kısa sürede piyasaların faizdeki aşağı doğru yönelişini destekleyici karar alacaktır. Türkiye kısa sürede tekrar 2013 yılındaki ekonomiyi coşturan, yatırımları artıran ihracatı artıran faiz seviyelerini tekrar ulaşacaktır. Tüm şartlar, ülkemizin ekonomisi için o kadar olumlu ki önümüzdeki haftadan itibaren ekonomi anlamında çok güzel şeyler olacağı bir hafta olacak. Bunu müjdeliyorum."

Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci son olarak bu yıl sonunda gayri safi milli hasılanın kişi başı 11 bin 500 dolara yükselmesini beklediklerini söyledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.