Siyaset Haber Girişi : 12 Haziran 2013 17:50

AK Partili başkana hapis şoku

 AK Partili başkana hapis şoku
Erzurum'un Aşkale İlçesi'nin AK Parti eski İlçe Başkanı Musa Akçay, tutuksuz olarak yargılandığı "Resmi belgede sahtecilik" ve "zimmet" suçlarından 9 yıl 10 ay 22 gün hapis cezasına mahkum oldu.
Erzurumajans-Cem Bakırcı'nın haberi-Erzurum'un Aşkale İlçesi'nin AK Parti eski İlçe Başkanı Musa Akçay, tutuksuz olarak yargılandığı "Resmi belgede sahtecilik" ve "zimmet" suçlarından 9 yıl 10 ay 22 gün hapis cezasına mahkum oldu.

Aynı davada hakim karşısına çıkan İlçe Öğretmenevi eski Müdürü Harun Kazan da 11 yıl 10 ay 15 gün ceza aldı.

İlçe Öğretmenevi Müdürlüğü'nün 2006 ile 2010 yılları arasında muhasebe işlerini yürüten AK Parti eski İlçe Başkanı Musa Akçay ile 2004-2010 arasında Öğretmenevi Müdürü olan Harun Kazan hakkında Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Resmi belgede sahtecilik" ve "zimmet" suçlamasıyla açılan dava sonuçlandı.

Bilirkişi raporlarında Akçay ve Kazan, kurum tarafından tahsil edilen düğün ve yemek paralarını ödeme kaydedici cihaz ve fatura tanzim etmeden tahsil ettikleri, bu miktarlarının bazılarını muhasebe kayıtlarına hiç intikal ettirmedikleri, bazılarını ise intikal ettirip, zimmetlerine geçirdikleri, kurum adına harcama belgesi düzenleyerek, harcama belgesinde gösterdikleri miktarları zimmetlerine geçirdikleri yer aldı. Yine aynı raporda, Akçay ve Kazan'ın 2006-2010 yılları arasında toplam 111 bin 932 TL'yi zimmetlerine geçirdikleri ve suçun açığa çıkmaması amacıyla da muhasebe kayıtlarını denetime imkan vermeyecek şekilde karıştırıp, sahte belge düzenledikleri de belirtildi.

AK Parti eski İlçe Başkanı Musa Akçay'ın katılmadığı karar duruşmasında hakkındaki suçlamaları reddeden ve beraatını talep eden Öğretmenevi eski Müdürü Harun Kazan, kendisine siyasi bir komplo kurulduğunu belirterek, "Bilirkişinin çıkarmış olduğu 111 bin TL'lik rakam içerisinde personel giderleri, elektrik gideri ve benzeri ödemelerde zimmet olarak gösterilmiştir. Bu anlamda kurum müfettişlerinin çıkarmış olduğu 85 bin TL'lik meblağ daha adaletlidir" dedi.

Mahkeme heyeti, Harun Kazan'a resmi belgede sahtecilikten 2.5 yıl, nitelikli zimmetten 9 yıl 4 ay olmak üzere toplam 11 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası, 4 yıl 8 ay da hak mahrumiyeti cezası verdi. Heyet Musa Akçay'ı da resmi belgede sahteciliğe iştirakten 2 yıl 1 ay, nitelikli zimmete iştirakten ise 7 yıl 9 ay olmak üzere toplam 9 yıl 10 ay 22 gün hapis cezasına mahkum etti.

Öte yandan yolsuzluğun ortaya çıkarılmasını sağlayan Aşkale Mal Müdürü olan Y.B., yaşanan olayların ardından önce görevinden alındı, sonra da Narman İlçesi'nde görevlendirildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Aziz 01 Ocak 1970 02:00

    Vay be desenize az götürene ceza var çok götürene bişey yok.