Erzurum Haber Girişi : 14 Temmuz 2012 11:15

10 ay düğünlere gidemeyecek

10 ay düğünlere gidemeyecek
Erzurum'da geçen sene işsizlik yüzünden girdiği bunalım sonucu kendini yakmak isteyen bir kişi, tutuksuz yargılandığı mahkemede 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Erzurum Ajans-Erzurum'da geçen sene işsizlik yüzünden girdiği bunalım sonucu kendini yakmak isteyen bir kişi, tutuksuz yargılandığı mahkemede 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme zanlının ekonomik durumunu göz önünde bulundurarak hapis cezasını 10 ay süreli düğünlere ve eğlence yerlerine gitmeme' cezasına çevirdi. 
İddiaya göre olay, 13 Mayıs 2011 günü Merkezi Yönetim Caddesi'ndeki Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında meydana geldi. Bir poşet içine benzin dolu 4 adet pet şişe ile binaya girmek isteyen H.T. (32), güvenlik görevlileri tarafından fark edilerek binadan dışarı çıkarılmak istendi. Bu sırada üzerine benzin döken H.T., çevresindekilere kendisini yakacağı yolunda tehditler savurdu. Olay yerine gelen polis, kısa sürede müdahale ederek H.T.'yi etkisiz hale getirdi. H.T. hakkında Sulh Ceza Mahkemesi'nde üzerinde taşıdığı yakıcı ve patlayıcı maddeleri bulundurmak suçundan hakkında 2 ila 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
İşsizlik yüzünden bunalıma girdiğini ifade eden evli ve üç çocuk babası H.T., "Çalmadığım kapı kalmadı. İş bulamadığım için bunalıma girdim. Pet şişelere benzin doldurup belediye önünde kendimi yakmaya karar verdim. Pişmanım'' dedi. Mahkeme, bunun üzerine H.T. hakkında Erzurum Sulh Ceza Mahkemesi'nde İzinsiz bir şekilde üzerinde patlayıcı madde bulundurmak'' suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme H.T.'yi duruşmadaki iyi hali ve ekonomik durumunu dikkate alarak hapis cezasını Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında 10 ay süreyle ikamet ettiği kentte düğün ve eğlence merkezlerine''gitmeme cezasına çevirdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.