Bölge Haber Girişi : 03 Ağustos 2011 01:56

10 Bin çocuk buz sporlarıyla buluşacak!..

10 Bin çocuk buz sporlarıyla buluşacak!..
25'inci Dünya Üniversiteler Kış Sporları'na ev sahipliği yapan Erzurum'da Kış sporları eğitim projesi kapsamında yaklaşık 10 bin çocuğa buz sporları branşlarında eğitim verilecek.

Erzurum Ajans-25’inci Dünya Üniversiteler Kış Sporları’na ev sahipliği yapan Erzurum’da Kış sporları eğitim projesi kapsamında yaklaşık 10 bin çocuğa buz sporları branşlarında eğitim verilecek.

25’inci Dünya Üniversiteler Kış Sporları’na yaptığı ev sahipliğinin ardından Erzurum’da  Kış Sporları Eğitim Projesi kapsamında başlatılan ‘Yıldızlar kayıyor bir dilek tut’ projesi ile ilköğretim öğrencilerine ücretsiz buz pateni, buz hokeyi, curling ve short track eğitimi veriliyor.

Uzman eğiticiler gözetiminde 27 Ağustos’a kadar devam edecek buz sporları eğitimlerine, çocuklar büyük ilgi gösteriyor. Beşer günlük gruplar halinde gerçekleştirilen eğitimlerde kullanılan malzemeler valilik tarafından karşılanırken, öğrencilerden başarılı ve yetenekli olanlar kış sporları için kayıt altına alınıyor. Yaz mevsiminde tatile gidemeyen öğrencilerin serinlemek için buz hokeyi ve buz pateni salonlarına akın etmesiyle bu yıl yaklaşık 10 bin çocuk, buz sporları eğitimi alacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.