Bölge Haber Girişi : 28 Nisan 2010 00:05

13 Yaşında ilk şiir kitabını yazdı!..

13 Yaşında ilk şiir kitabını yazdı!..
Erzurumun horasan ilçesinde, ilköğretim öğrencisi Feyzanur Çoruk, 40 şiirin yer aldığı ilk kitabını çıkardı. Büyük zorulklarla kitabını çıkardığını ifade eden feyzanur, buna rağmen yeni bir kitap çıkarmak amacında olduğunu söyledi.

Erzurum Ajans-Erzurum’un horasan ilçesinde, ilköğretim öğrencisi Feyzanur Çoruk, 40 şiirin yer aldığı ilk kitabını çıkardı. Büyük zorulklarla kitabını çıkardığını ifade eden feyzanur, buna rağmen yeni bir kitap çıkarmak amacında olduğunu söyledi.

 Horasan’lı Feyzanur Çoruk 13 yaşında şiir kitabı yazarak bu alanda erişilmesi zor bir başarı elde etti. Feyzanur, şimdi 40 şiirin yer aldığı ilk kitabını çıkarmanın sevincini yaşıyor. Horasan İnkılap İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi olan 13 yaşındaki Feyzanur Çoruk, “Aydınlığa Hasret” adlı kitabını sekiz yaşından itibaren yazdığı şiirlerle oluşturdu. Beş yıllık emeğin ürünü olan 58 sayfalık kitap Eser Ofset tarafından basıldı. İlköğretim 2. sınıfta bir yarışmaya katılmak için ilk kez şiir yazdığını belirten Çoruk, daha sonra çevresinden gelen olumlu görüşler üzerine şiir yazmayı sürdürdüğünü söyledi. En beğendiği 40 şiirini bu kitabında topladığını ifade eden Çoruk, “Çok mutluyum. İlk kitabımı çıkarmanın sevincini yaşıyorum. Bana destek olan aileme ve Türkçe öğretmenime çok teşekkür ediyorum. Beni hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Hep yanımda oldular. Umarım okuyucular da beğenir” diye konuştu.

Feyzanur Çoruk’un babası Vahdet Çoruk ise yayınevlerinden kitabın basımı için hiçbir destek alamadıkları için üzüntülü olduklarını söyledi. 15 yıllık sağlık memuru olan baba Çoruk, “Destek alamayınca ben tüm imkânlarımı seferber ederek matbaa yoluyla kitabın basımını gerçekleştirdim. Ancak kapağı hazır olana kadar kızıma belki olmaz ihtimaline karşı söylemedim. Kapak hazır olduktan sonra kızıma kitabının basılacağını söyledim; o da çok mutlu oldu” dedi.

Vahdet Çoruk, zorlukların üstesinden gelerek bastırdığı kitabını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Feyzanur’a vermiş. Feyzanur 23 Nisan günü kitabını eline alışıyla en güzel hediyeye kavuştuğunu söylüyor. “Yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum” diyen Feyzanur, hedefinin akrostiş (bir şiirde dizelerin ilk harflerinin yukarıdan aşağıya doğru sıralandığında anlamlı bir sözcük meydana getirilmesi) şiir kitabı çıkarmak olduğunu ifade ediyor. Feyzanur, bu kitapla, çevresindekilerin, aile ve yakınlarının isimlerinin kendisine ne hissettirdiğini akrostişle anlatmaya çalışacağını heyecanla ve özgüvenle söylüyor.                       

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.