Erzurum Haber Girişi : 18 Kasım 2013 11:05

20 Liralık gaspa 5 yıl 6 ay hapis

20 Liralık gaspa 5 yıl 6 ay hapis
Erzurum'un Dadaşkent semtinde geçtiğimiz Haziran ayında yolda yaya yürüyen Lise ikinci sınıf öğrencisi M.T.'nin cebinden 20 TL gasp eden O.A. ile K.D.5 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Erzurumajans-Cem Bakırcı'nın haberi-Erzurum'un Dadaş Kent Semtinde geçtiğimiz Haziran ayında yolda yaya yürüyen Lise ikinci sınıf öğrencisi M.T.'nin cebinden 20 TL gasp eden O.A. ile K.D. tutuksuz yargılandıkları Erzurum Ağır Ceza Mahkemesinde 2'şer yıl 9'ar ay olmak üzere 5 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

ÖNÜNÜ KESTİ, CEBİNDEKİ 20 TL'SİNİ GASP ETTİLER

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Lise ikinci sınıf öğrencisi E.T.'nin 22 Haziran 2013 günü Dadaş Kent semtinde önünü kesen 19 yaşındaki O.A. ile K.D., yolda yaya yürümekte olan M.T.'nin kolunu tutarak cebinde bulunan 20 TL'sini gasp etti.  M.T.'nin ailesinin şikayetçi olması üzerine gözaltına alınan O.A. ile K.D. tutuksuz yargılanmak üzere Ağır Ceza Mahkemesinde 'nitelikli yağma' suçundan 15 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı.

20 LİRALIK GASPA 5 YIL 6 AY HAPİS CEZASI

Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında O.A. ile K.D. "Şeytana uyduk, pişmanız. Özür dileriz" dediler.

Mahkeme tutuksuz yargılanan ve olay tarihinde 18 yaşın altında olan O.A. ile K.D.'nin cezasında indirim yaparak M.T.'ye yönelik gasp suçunu işlediği gerekçesiyle 2'şer yıl 9'ar ay hapis olmak üzere 5 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • TOYGUN ÜNAL 01 Ocak 1970 02:00

    HABER BAŞLIĞI,SANKİ VERİLEN CEZANIN ÇOK OLDUĞU KANISINI DOĞURMAKTADIR.HALBUKİ CEZALARIN CAYDIRICI NİTELİĞİ UNUTULMADAN VE SUÇU KARŞILAMA DURUMUNA BAKILMADAN BU ŞEKİLDE YORUM YAPMAK BANA MAKUL GELMEDİ.UMARIM BEN HABER BAŞLIĞINIZI YANLIŞ YORUMLAMIŞIM DIR.AKSİ HALDE SUÇUN MEŞRULAŞTIRILMASI,HADİ CANIM 20 TLLİK GASPTAN BİR ŞEY OLMAZ MANTIĞI BU ÜLKEDE,HELEDE BU ŞEHİRDE BİZLERİ TAMİR EDEMEYECEĞİMİZ NOKTALARA GÖTÜRÜR.SELAM VE SAYGILARIMLA.