Spor Haber Girişi : 18 Eylül 2012 21:00

300 Bayan aynı anda fitness salonunda çalıştı

300 Bayan aynı anda fitness salonunda çalıştı
Obezite ile Mücadele tüm hızıyla sürüyor. Obezite ile savaşan ev hanımları dün çocukları ile birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Fitness Salonu’nda GHSİM Antrenörleri nezaretinde fitness çalıştı.
Erzurum Ajans-Obezite ile Mücadele tüm hızıyla sürüyor. Obezite ile savaşan ev hanımları dün çocukları ile birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Fitness Salonu’nda GHSİM Antrenörleri nezaretinde fitness çalıştı. Bayanların fitnes çalışmasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile Halk Sağlığı İl Müdürü Cumhur Hakkı Çankaya’da izledi. Erzurumlu iki bürokrat, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın projelerinin Erzurum’da başarı ile yürütüldüğünü ve obez bayanların spor etkinliklerine büyük bir ilgi gösterdiğini söyledi. Türk Telekom Atlama Kuleleri Fitness Salonu’nda düzenlenen 'Obeziteyle mücadelede bende varım' projesinde 300 bayanın aynı anda spor yapması yetkilileri sevince boğdu.

ÇALIŞMALAR TAM GAZ


Obezite ile mücadele tüm hızıyla sürerken, bu hastalıktan kurtulmak için Erzurum’da her gün onlarca kadın spor salonlarına koşarak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün antrenörleri yönetiminde yoğun bir şekilde çalışıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Obezite ile mücadele için başta 200 bayanın başvurduğunu sonra bu rakamın 300’e ulaştığını belirtti. Ev hanımlarının spor yapmasından ve spor salonları ile fitness salonlarına çocukları ile gelmelerinin de kendilerini mutlu ettiğini belirten Çintimar, “Burada küçük çocuklarının annelerinin spor yaptığını görünmesi, kendilerini de ilerisinde spor yapmaya teşvik edecektir. Bugün de burada anneler ile çocukların olması, Hatta 7’den 70’e bayanların buraya spor yapmaya gelmesi bizleri sevindirdi. Bu vesile ile Türkiye’nin en iyi fitness salonlarından biri olan Fitness Merkezimizi de tanımış oldular” dedi. Projenin başladığı günden beri bayanların 7 kilo verdiğine işaret eden Çintimar, kilo vermeye başlandığında insanların fiziksel ve psikolojik yönden mutlu olacağını vurguladı. GHSİM Müdürü Fatih Çintimar, “ ‘Obezite ile ile mücedelede bende varım’ diyen bayanlar, İl Müdürlüğümüzün Antrenörleri nezaretinde antreman yapıyorlar. Bayanlar servislerle alınıp spor merkezlerine getirilerek spor yapmaları sağlanıyor. GHSİM olarak Halk Sağlığı Müdürlüğümüzle birlikte yürüttüğümüz bu projeye destek veren Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç’a, Sağlık Bakanımız Recep Akdağ’a, Valimiz Sebahattin Öztürk’e teşekkür ederiz” dedi.

ÇANKAYA ÇOK MUTLUYUZ


İl Halk Sağlığı Müdürü Cumhur Hakkı Çankaya, Obezitenin zararları ve sağlıklı beslenmenin yararlarının broşürlerle anlatıldığı meydanda vatandaşların boy ve kilo ölçümü yapıldığını belirterek, projenin başarı ile amacına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 28 Eylül’de de Kalp Hastalıklarından Korunma Konferansının yapılacağını ifade eden Çankaya, Obeziteye karşı mücadele vermek için gelen bütün bayanlara her türlü desteği verdiklerini belirterek, 300 bayanın aynı anda fitness salonunda çalışmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Çankaya, kendilerine destek veren ve spor tesislerinin kapılarına açan GHSİM’ye de teşekkür etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.