Kültür-Sanat Haber Girişi : 03 Aralık 2014 15:50

''Yaşlılıkta mutlu yaşam'' projesi devam ediyor

''Yaşlılıkta mutlu yaşam'' projesi devam ediyor
Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğünün başlattığı "Yaşlılıkta Mutlu Yaşam" projesinin etkinlikleri kapsamında yaşlılar, yemekte bir araya geldi.
Erzurumajans-Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğünün başlattığı "Yaşlılıkta Mutlu Yaşam" projesinin etkinlikleri kapsamında yaşlılar, yemekte bir araya geldi.

Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Atatürk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunun Hazırladığı "Yaşlılıkta Mutlu Yaşam" projesi 3. etkinliğini Dadaşkent'de düzenledi.

Yaklaşık 100 vatandaşın katıldığı yemek organizasyonunda Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Göktaş bir konuşma yaptı. Allah ömür verirse sizlerde kendimizi görüyorum diyerek sözlerine başlayan Göktaş, "Allah diyor ki bana ve anne babana şükret. Bu ne kadar güzel bir nimettir böyle. Yaşlı anne babana şükretmek bana şükretmektir diyor. Sizleri seviyoruz. Sizler bizim başımızın tacısınız." şeklinde konuştu.

Göktaşın konuşmasını dikkatle dinleyen yaşlılar organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Proje kapsamında düzenlenen etkinliklere katılan 73 yaşındaki Şefika Göğebakan, "Allah razı olsun bizi düşünüp buraya getirenlerden. Çok memnunuz evimizden dışarı çıkıyoruz, bize çok yardımcı oluyorlar. Allah razı olsun bizi mutlu edenlerden." dedi.

Organizasyona katılan Beyce Yıldırımlar (60) ise emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek programların devamının gelmesini istediklerini ifade etti.

Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Eryiğit, "Yaşlılık sorunu her şeyden önce tıbbi ve toplumsal nitelik taşımaktadır. Bu konuda var olan güçlükleri yenmek için yaşlanmaya ilişkin koruyucu tıp konusuna daha da önem verilmelidir. Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Atatürk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu olarak bizlerde 'Yaşlılıkta Mutlu Yaşam Projesi' kapsamında değerli halkımıza ulaşarak çeşitli etkinlikler gerçekleştirmekteyiz. Bu etkinliklerle değerli büyüklerimize sosyal hayatın stresinden uzaklaştırmak ve onlara biraz daha mutluluk vermek adına bu etkinliklerimizi planlamaktayız. Onların yaşam tecrübelerinden yararlanmak, önemli olduklarını onlara hissettirmek adına etkinliklerimize geziler, bilgilendirme toplantıları ve hep beraber olabileceğimiz yemekler, organizasyonlarla devam edeceğiz." dedi.

Programda Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanları ve Atatürk Üniversitesi öğrencileri yaptıkları sunumlarla özellik obezite hastalığına dikkat çekerek doğru beslenme konusunda bilgi verdiler. Etkinlikte Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Eryiğit, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Göktaş'a teşekkür belgesi takdim etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.