Erzurum Haber Girişi : 05 Haziran 2012 11:00

5 Haziran dünya çevre günü

5 Haziran dünya çevre günü
Erzurum’da 5 Haziran Dünya Çevre Günü bir dizi etkinlikle kutlandı. Etkinlikler kapsamında Erzurum Valiliği ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından organize edilen programda öğrenciler dövizlerle yürüyüş yaparak Yakutiye Kent Meydanın da çev
Erzurum Ajans-Erzurum’da 5 Haziran Dünya Çevre Günü bir dizi etkinlikle kutlandı.
Etkinlikler kapsamında Erzurum Valiliği ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından organize edilen programda öğrenciler dövizlerle yürüyüş yaparak Yakutiye Kent Meydanın da çevre temizliğine dikkat çektiler.
Yakutiye Kent Meydanında yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Çevre kirliliğine bağlı sorunlar 1970'li yılların başında hız kazanarak uluslararası platformlarda tartışılır hale geldi. 1972 yılında İsveç'te yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'nda alınan kararla, 5 Haziran'ın Dünya Çevre Günü olarak kabul edildi. Ülkemizde de bu tarihten itibaren kutlanmaya başlanan Dünya Çevre Günü'nde, insanlığın geleceğini yakından ilgilendiren çevre konusunda duyarlılık oluşturmak için etkinlikler düzenlenmekte, konunun önemine dikkat çekilmektedir. Doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesi, dünyamızın düşüncesizce kirletilmesi, şüphesiz ki yaşamın sürekliliğini ve kalitesini olumsuz yönde etkileyecektir. Temiz bir dünyada yaşayabilmek ve gelecek nesillerimize temiz bir çevre bırakabilmek, devletlerin olduğu kadar bireylerin de temel prensibi olmalıdır. Bunun için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir.” 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.