Erzurum Haber Girişi : 02 Şubat 2022 17:10

6 ay içinde 3'üncü zam!

6 ay içinde 3'üncü zam!
Erzurum'da 15 Şubat 2022'den itibaren geçerli olmak üzere toplu ulaşım ücretlerine zam yapıldı.

ERZURUM AJANS - Erzurum'da toplu taşıma ücretlerine 50 kuruş zam daha yapıldı. Geçen ay yılbaşından sonra ulaşıma gelen zammın üstüne bir zam daha gelirken, ulaşım 6 ay içinde üçüncü kez zamlanmış oldu. 

 

Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar ve akaryakıta gelen zamlar, toplu ulaşım ücretlerini de etkiledi. 2022 yılının daha ilk aylarında Erzurum'da ulaşıma ikinci kez zam yapıldı. Ağustos ayı itibari ile üç kez zam alan ulaşım ücretleri, vatandaşların tepkisine neden oldu. 


Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı duyuruya göre, şehiriçi otobüs hatlarında 4 TL olan tam yolcu ücreti 4,5 TL’ye çıkarıldı. Öğretmen ücreti 4 TL, öğrenci ücreti ise 3 TL oldu. Şehiriçi otobüs hatlarında aktarma ücretsiz olacak. Minibüslerde de aynı tarife uygulanacak.  Nakit ödeyerek biniş ücreti ise 5 TL olarak belirlendi.

 

G-13 hattı olan şehir merkezi ile Çat ilçesi arasında yolcu taşıyan otobüste ise tam yolcu  için 16 TL, öğretmen için 14 TL, öğrenci için ise 12 TL  ücret alınacak.


Şehiriçi Minibüs Hatlarında ise tam yolcu 4,50 TL, öğretmen 4 TL, öğrenci 3 TL oldu. 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.