Bölge Haber Girişi : 07 Nisan 2011 14:35

7 Nisan kimya günü kutlamaları!..

7 Nisan kimya günü kutlamaları!..
Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi 7 Nisan Kimya Günü'nü düzenlediği bilimsel ve kültürel etkinlikle kutladı.

Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi 7 Nisan Kimya Günü’nü düzenlediği bilimsel ve kültürel etkinlikle kutladı.

Kültür ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen kutlamanın açılış konuşmasını yapan Fen Fakültesi Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurullah Saraçoğlu, 7 Nisan tarihinin 1984 yılından beri kimya günü olarak bir bayram havasında kutlandığını hatırlattı.

Saraçoğlu, günün amacının kimya bilimini sevdirmek, mesleğe sahip çıkmak, bölüm öğretim üye, eleman ve öğrencileri arasındaki iletişimi artırmak, öğrencilerin ayrıcalıklı bir bölümde olduklarının farkına varmalarını sağlamak, öğrencileri cesaretlendirmek ve mesleğe isteklerini artırmak olduğunu söyledi.

16 profesör, 10 doçent, 9 yardımcı doçent, 13 araştırma görevlisi ve 3 uzmana sahip olan Fen Fakültesi Kimya Bölümü’nde, halen 1 DPT, 18 TÜBİTAK, 13 Bilimsel Araştırma Projeleri, 1 adet de SAN-TEZ projesi yürütüldüğünü anımsatan Saraçoğlu, bölümlerinin bu yönüyle de Türkiye’de ve dünyada tanınan ve çalışmaları yakından takip edilen bir bölüm olduğunu vurguladı.

2011’nin Uluslar arası Kimya Yılı olarak ilan edildiğini ve her ülkede bilimsel ve kültürel etkinlikler yapıldığını anımsatan Saraçoğlu, kendilerinin de Haziran ayı içerisinde 25. Ulusal Kimya Kongresi’ni uluslar arası katılımlı olarak Atatürk Üniversitesi’nde gerçekleştireceklerini bildirdi.

KÜFREVİOĞLU: ÇOK BAŞARILIYIZ

Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü’nün Türkiye’nin en iyi kimya bölümlerinden biri olduğunu ifade eden Fen Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ö. İrfan Küfrevioğlu ise, bölümün güçlü bir akademik kadroya sahip olduğunu, 319’u gündüzlü, 151’i ikinci öğretimde olmak üzere şu anda 470 öğrencisi mevcutları bulunduğunu ifade etti.

Küfrevioğlu, Kimya Bölümü’nün 2010 yılında, 84 uluslar arası makale, 20 uluslar arası bildiri ve 42 ulusal bildiri yayınlamaya başardığını, bu sayının Atatürk Üniversitesi’nin toplam bilimsel yayınının yüzde 10’nuna tekabül eteğini ve bununla gurur duyduklarını söyledi.

Daha sonra Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği Genel Sekreteri Mustafa Bağan “Çevre ve Kimya”, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncel Özden, “İlaç Sanayinde Kimyacının Yeri” ve “Analiz Çalışmalarında Kimyacının Yeri”, TETRAKİM Genel Müdürü Kimyager Safa Kartal ise “Kozmetik ve Girişimcilik” konularında birer konuşma yaptılar.

Program süresince çeşitli müzik dinletilerinin yanı sıra kimya günüyle ilgili hazırlanmış bazı görsel malzemenin sunumu da yapıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.