Eğitim Haber Girişi : 22 Şubat 2012 16:22

ABD'li bilim adamlarından destek

ABD'li bilim adamlarından destek
ABD’nin Teksas Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. John Phelps, Prof. Dr. Mostafa Borahay, Prof. Dr. Gökhan Kılıç, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi İngilizce bölümünde konuk öğretim üyesi olarak bir süre görev yaptılar.
Erzurum Ajans-ABD’nin Teksas Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. John Phelps, Prof. Dr. Mostafa Borahay, Prof. Dr. Gökhan Kılıç, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi İngilizce bölümünde konuk öğretim üyesi olarak bir süre görev yaptılar. Bilim adamları belli periyotlarla Erzurum’a gelerek derslere girmeye devam edecekler.
Konuk bilim adamları Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.
Rektör Koçak, iki üniversite arasındaki işbirliği bağlamında Erzurum’a gelen bilim adamlarının Tıp Fakültesi İngilizce Bölümünde Jinekoloji alanında öğrencilere ders anlattıklarını, bu uygulamanın, belli periyotlarla, diğer branşları da içine alacak şekilde, sürdürüleceğini ifade etti.
Koçak, iki üniversite arasında tıp teknolojileri ve uygulamaları konusunda da bazı ortak çalışmalar yürütüldüğünü anlattı.
T
ıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Selçuk Atamanalp`ın da hazır bulunduğu kabulde Rektör Koçak, Teksas Üniversitesi bilim adamlarına hizmetleri için teşekkür ederek kitap ve plaket takdim etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.