Erzurum Haber Girişi : 22 Şubat 2012 16:17

Turizmcilere erken uyarı

Turizmcilere erken uyarı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) İş Teftiş Kurulu Erzurum Grup Başkanlığı’na bağlı iş müfettişleri, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) düzenlenen toplantıda, ildeki turizm işletmelerinin temsilcileriyle bir araya geldi.
Erzurum Ajans-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) İş Teftiş Kurulu Erzurum Grup Başkanlığı’na bağlı iş müfettişleri, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) düzenlenen toplantıda, ildeki turizm işletmelerinin temsilcileriyle bir araya geldi.
ETSO’daki toplantıya; ÇSGB İş Teftiş Kurulu Erzurum Grup Başkanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Nejdet Aksu, Teftiş Kurulu müfettişleri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Hulusi Bumin, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Zeki Akal ile Erzurum’daki konaklama tesislerinin yetkilileri katıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan, ÇSGB İş Teftiş Kurulu Erzurum Grup Başkanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Nejdet Aksu, işletmelerin teftişi konusunda daha yapıcı ve yol gösterici bir uygulama yürüttüklerini ifade ederek, öncelikli olarak işletmelerin teftişe tabi konularda bilgilendirileceğini ve eksikliklerin giderilmesine gayret göstereceklerini, akabinde ise denetime tabi tutulacaklarını söyledi. Konaklama tesislerinde görevli personelin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve çalışma barışının sağlanması adına devletin ve özel sektörün koordineli bir şekilde çalışması gerektiğinin altını çizen Nejdet Aksu, 2012 yılında yapılacak denetimlerde, yabancı çalışanların durumları, çalışma saatleri, yıllık izinler gibi konularda prosedürlere uyulup uyulmadığının inceleneceğini dile getirdi. Çalışanların hakkını korumak, işverenlerin de işlerini problemsiz yürütmelerine yardımcı olmak adına yapılacak denetimlerde tespit edilecek eksikliklerin giderilmesine yardımcı olacaklarını kaydeden Aksu, kendilerini ilgilendiren her konuda işletme sahiplerine destek olacaklarını vurguladı.
T
oplantıda daha sonra Erzurum’daki konaklama tesislerinin yetkilileri, SGK yetkililerine ve ÇSGB İş Teftiş Kurulu müfettişlerine çeşitli konularda sorular yönelttiler. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.