Erzurum Haber Girişi : 17 Ağustos 2016 15:16

AK Parti eski il başkanı gözaltında eski vekil aranıyor

AK Parti eski il başkanı gözaltında eski vekil aranıyor
Ak Parti eski Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç gözaltına alındı, Ak Parti eski Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak hakkında ise arama kararı çıkarıldı.
Erzurumajans-Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terörö Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında AK Parti eski il başkanı Murat Kılıç  ve kardeşi Mesutt KIlıç gözaltına alındı. Soruşturma çerçevesinde, savcılıkça hakkında gözaltı kararı verildiği belirtilen 23 ve 24. dönem  Ak Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak'ın da arandığı belirtildi.

AK Parti'nin 2009-2014 yılları arasında il başkanlığını yapan işadamı Murat Kılıç ile Ak Parti'nin 23 ve 24'üncü dönem Erzurum Milletvekilliğini yapan Muhettin Aksak hakkında Erzurum Cumhuriye Başsavcılığı tarafından FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla gözaltı kararı çıkartıldı.

Erzurum Emniyetinin arama kararından haberdar olan işadamı Murat Kılıç İstanbul'dan Erzurum'a gelerek polise teslim oldu. Kılıç'ın Erzurum Emniyetinde sorgulanmaya başlandığı öğrenildi. Kılıç, 15 Temmuz sonrası, 'Demokrasi Mitingleri'nde  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu  Bilal Erdoğan ile birlikte KIsıklı'dan çektirdiği bu fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Ankara'da ikamet eden eski Milletvekili Muhyettin Aksak hakkında ise  soruşturma çerçevesinde gözaltı kararı verilerek  arandığı belirtildi. Aksak, 2014 yerel seçimlerinde partisinin Erzurum adaylarının tanıtım toplantısında Gülen Cemaatini KCK ile eş değer olduğunu ifade etmiş, Twitter'da tartıştığı bir cemaat mensubuna da ''Sizi böğürte böğürte bu ülkeden çıkartacağız'' şeklinde verdiği cevapla gündeme gelmişti.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Şahin Başköylü 01 Ocak 1970 02:00

    AKP deki paralelciler bu kadar mı...? Kime sorarsanız en az yüzde elli der......

  • Milli birlik 01 Ocak 1970 02:00

    Murat beyden önce asıl paralelciler Atatürk üniversitesinde. Adamlar şimdilerde senden benden daha çok vatansever olmuşlar bunları gelen yönetim ise aklayıp paklayacak gibi .Hadi bakalım sonu hayırlı olur inşallah.Ama benim şahsen ümidim hergeçen gün tükeniyor.Çünkü CUMHURBAŞKANIMIZ yanlış yönlendiriliyor.

  • Misafir 01 Ocak 1970 02:00

    Ahmet küçükler e nezaman sıra gelecek bunu bekliyoruz

  • Misafir 01 Ocak 1970 02:00

    eğer mesele fetö ise bu adamın durusu bellidir, ama bu iş ; BİR İŞ ADAMINI YEME meselesi ise kurtulamaz doğru. 17 Aralık bir milad ise ve bu verilen tarihe kadar HERKESİN YANILDIK deme hakkı var ise bu adamın da var. Nitekim beyanatları da ortadadır. BURADAN HUNHARCA ELEŞTİRENLER SÖZDE PARALEL SAVICILARIN ERZURUMDA TAŞI TAŞIN ÜSTÜNE KOYUP KOYMADIKLARI ŞÜPHELİ İKEN, MEMLEKETİNE YATIRIM YAPAN ADAMA BÖYLE BELATI VURMASI DA MANİDAR..

  • pareler savar 01 Ocak 1970 02:00

    Sırada Muhheyttin Aksak'ın sebep olduğu paralerci İl Müdürlerinin alınmasına sıra geldi.Hadş hep beraber deşifre edelim..

  • vatan 01 Ocak 1970 02:00

    Selam arkadaşlar öncelikle burada yazan yazıdan çok yapilan yorumlar ilgimi çekti yazıyı yazan mesleğini yapmış ya sizler bu iğrenç yorumları yaparken hiçmi vicdanınızı yoklamıyorsunuz tabi hazır 15 temmuz geldi Bugüne kadar yüzüne söyleyemediklerinizi şuursuz bir şekilde duygularınızı dışarı vurdunuz bari vicdanınızı koyun biraz kendinizi bu durumda düşünün nitekim bu yorumları yapanların çoğu bu bahsedilen şirketle ticaret yapan firmalar yazık valla bu dünyanın ahiretide var böyle bir derdiniz varsa hukuk orda burda çirkinlik yapmayın adres hukuk Bu işi yaptıranlar az çok belli sizde bu memlekette saygın zenginlerindensiniz sizde mi fetöcüsünüz ordanmı zengin oldunuz Bu şirketin batması erzurum adına kayıptır sizin yaptığınızda ayıptır tekrar söylüyorum bunun adresi belli hukuk dedikodu aşağılayıcı yorumlar degil saygılarımla.

  • Gardaş 01 Ocak 1970 02:00

    Bak işte buna çok sevindim. Erzurum'u ve belediyeyi yeteri kadar yediler .... Operasyona devam

  • okan as 01 Ocak 1970 02:00

    yaziklar olsun bu insanlar erzuruma ne yapmislar ne hayirlari olmus allah adaleti buyuk garip gurabanin hakkini yemisler torpille insanlarin haklarini yemisler allah buyuk haydi hayirlisi insallah halketiklerini bulurlar allah kudretli ve daim

  • nihat nihat 01 Ocak 1970 02:00

    beter olun.elbet cıkacak hırsızlıklarınız

  • Ferdi 01 Ocak 1970 02:00

    Başkanım inşaallah çıkacaktır.kendisi devletinin yanında olmuş Fetöye hep karşı olmuştur.

  • selami kılıçlar 01 Ocak 1970 02:00

    Sırada A.K. var. sonra da C.Y.. gelecek devamı..

  • Ado baba 01 Ocak 1970 02:00

    Demekki böğürme sırası aksakda

  • Erdem 01 Ocak 1970 02:00

    Bir anda çıkışa geçip dostunun aekadindan iş çeviren sözde hak için yapan ama cikarlari paasina çalışan vatan millet haini unutma Allah inda bir adaleti vardır....

  • Dadaş 25 01 Ocak 1970 02:00

    Mühyettin efendi çekirge 3 kez sıçramaz ama sen çok kez sıçradın bu memlekete hiçbir faydan olmadığı gibi çaldıkların yanına kar kalmıştı...hadi bakalım şimdi sıçramada görelim

  • İmdat 01 Ocak 1970 02:00

    Muhyettin zaten bir anda yükselişe geçti mağazalar camiler yaptırdı hepsi milletin parasıyla işte

  • Kemal kozcuoğlu 01 Ocak 1970 02:00

    Ben birşey çıkacağını düşünmüyorum 17-25 den sonra Murat kılıçın duruşu takdire şayandır kendisi Ak partili bakanlar vekiller korkarak konuşmazken bulunduğu her toplulukta bu terör örgütüne bakış açısını açık ve alenen belli etmiştir ve bunun için diyorum ki ifadesine başvurulmak için alınmıştır ve serbest bırakılır gerçekten 17-25 aralık sonrasına bakılırsa serbest bırakılır ama yok bu bir iş adamını yeme operasyonu ise 7 sülalesi gelse de kurtaramazlar

  • dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    inleri ortakmış demekki akp önce temizliğe kendi kadrolarından başlasın mal varlıklarına devlet el koysun bunların

  • Hlk 01 Ocak 1970 02:00

    Muhyettin Aksak, bildiğim kadarıyla parelele karşı birisiydi. Demek ki hakkında önemli bir bulguya rastlandı.