Siyaset Haber Girişi : 11 Mart 2015 18:37

AK Parti milletvekili aday adayı Şahsuvaroğlu'ndan kurtuluş mesajı

AK Parti milletvekili aday adayı Şahsuvaroğlu'ndan kurtuluş mesajı
AK Parti Erzurum Milletvekili Aday Adayı Lütfi Şahsuvaroğlu Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Erzurumajans-AK Parti Erzurum Milletvekili Aday Adayı Lütfi Şahsuvaroğlu Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Şahsuvaroğlu: Erzurum 'Kurucu şehirdir' Erzurum'a bunu hissettirmek gereklidir." dedi.
Ak Parti Erzurum Milletvekili Aday Adayı Lütfi Şahsuvaroğlu, yazılı bir mesaj yayınlayarak, "Geçmişi şan ve şerefle dolu olan, mertlik, yiğitlik sembolü Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünü kutlamanın sevinç, heyecan ve mutluluğu içerisindeyiz. Bu büyük gün, bu muhteşem bayram hepimize kutlu olsun." dedi.

"EKONOMİK GERİ KALMIŞLIKTAN KURTULMAK, VECİBEDİR"

Bayrağımızı ayakta tutmak ve onu ebediyen dalgalandırmak için her zaman olduğu gibi millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde olmak gerektiğine vurgu yapan Lütfi Şahsuvaroğlu açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Bütün şehirlerin kurtuluş günleri elbette ki önemlidir. Ancak Erzurum'un kurtarılışının bu genel önemi aşan bir yanı vardır. Erzurum kongresine zemin hazırlayan tarihi olay Erzurum'un 12 Martta kurtarılmış olmasıdır. İşte bu yönüyle 12 Mart'ın, ülkemizin topyekûn kurtuluşu ile doğrudan bir bağı vardır. Bu yönüyle Erzurum'un kurtuluşu diğer şehirlerin kurtuluşundan muhteva ve mana bakımından farklılık arz eder.

Erzurum'a evvel ahir bir gün "kurucu şehir" olmasının ayrıcalığı hissettirilecektir. Bunu sağlamak biraz da elimizde. Dünyanın neresinde yaşıyorsak yaşayalım, söz konusu Erzurum olduğunda kenetlenmeli, bir büyük lobi oluşturabilmeli ve ağırlığımızı her alan ve kademede hakkıyla hissettirmeliyiz. Bu kutlamalara gün gelir "ekonomik kurtuluşumuz" da eklenir. Çünkü biliyoruz ki bir şehir için düşman işgalinden kurtulması ne kadar önemli ise sosyal ve ekonomik geri kalmışlıktan kurtulmakta o kadar önemlidir.

Son yıllarda hükümetimiz, Doğu'yu Erzurum'u cazip bir merkez haline getirmek için çalışma başlatmıştır. Bu da buralarda yaşayan insanlara adeta moral kaynağı olmuştur. Bakın Erzurum turizmde büyük bir mesafe aldı. Sağlıkta, eğitimde bölgede öncü il olma özelliğini daha belirgin bir hale getirdi. Bir de yatırımcıyı çekebilirsek Erzurum son yıllarda epeyce bir mesafe kat etmiş olacaktır. Aday adaylığımızın altında yatan en büyük neden, Erzurumlu olarak diğer yatırımcıları da şehre çekebilmektir.

Bin bir yokluk içinde, silahtan çok yürekle yürüttüğü kurtuluş mücadelesine adlarını yazdıran ölümsüz kahramanları bir kez daha rahmetle, minnetle anıyorum. Şehrimizin ve ülkemizin benzer acıları bir daha hiç yaşamaması, ezelden beri hür yaşayan bu milletin, ebediyen hür kalması dileğiyle Erzurum'umuzun bu büyük bayramını kutluyorum."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.