Erzurum Haber Girişi : 20 Ocak 2012 13:46

Akdağ acil yardım hizmeti Aslı'ya ulaştırıldı

Akdağ acil yardım hizmeti Aslı'ya ulaştırıldı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman yaparken düşen milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümünün ardından gündeme gelen 'kayak merkezlerinde ambulans hazır bulundurulsun' isteğine karşı çıktı
Erzurum Ajans-Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman yaparken düşen milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümünün ardından gündeme gelen 'kayak merkezlerinde ambulans hazır bulundurulsun' isteğine karşı çıktı. Milli kayakçı Nemutlu'ya acil yardım hizmetinin ulaştırıldığına dikkati çeken Bakan Akdağ, "Ambulansın her kayak yapan kişinin yanında bulunması diye bir uygulama dünyanın hiçbir yerinde olamaz" dedi.

Erzurum'un afetlere karşı korunması için 478 yıldan bu yana devam ettirilen bir gelenek olan '1001 Hatim'in Ulucami'deki duasına ve AK Parti Gençlik Kolları toplantısına katılmak üzere bugün saat 10.45'de uçakla Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı, hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye düştüğü havalimanında Vali Vekili Özgür Arslan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu ile daire müdürleri karşıladı.

Havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Recep Akdağ, 12 Ocak günü antrenman sırasında Milli Kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle gündeme gelen 'Kayak merkezlerinde bir ambulans hazır bekletilsin' isteğine olumsuz baktığını ifade etti. Gazetecilerin bu yoldaki sorusuna Recep Akdağ, "Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi burada da ihtiyaç halinde acil sağlık hizmetinin ulaştırılmasında bir problem yaşanmadığını ben biliyorum. Ambulansın her kayak yapan kişinin yanında bulunması diye bir uygulama dünyanın hiçbir yerinde olamaz. Öyle birşey yapamazsınız. Acil yardım hizmetini ulaştırmaksa mesele, bu kardeşimize de ulaştırılmıştır. Bundan sonra da mutlaka ulaştırılacaktır" diye konuştu.

HASTALAR DOKTORLARA PUAN VERECEK

Bir gazetecinin "Doktorlara hastalar mı puan verecek?" sorusuna Bakan Akdağ, "Biliyorsunuz bütün çalışanlarımızın performanslarını ölçüyoruz. Bunda mutlaka hastaların düşünceleri ve memnuniyetsizlikleri dikkata alınıyor. Bunun anlamı bir doktorun performasının ya da başarısının sadece hastaya sorulması ile ölçüleceği anlamına gelmez. Bu da bir başarının ölçülmesi. Tüm dünyada olduğu gibi bizim de değerlendireceğimiz kıstaslardan sadece birisidir" dedi.

Bakan Akdağ sütle ilgili olarak sürdürülen tartışmalara da "Buna Tarım Bakanı son noktayı koydu. Süt son derece yararlı. Bütün vatandaşlara, özellikle çocuklar için kemik ve kas gelişimlerinin en önemli olduğu dönemlerde çocuklarımız ve bütün vatandaşlarımızı süt ürünlerini tüketmelerini Sağlık Bakanı olarak tavsiye ediyorum" diye konuştu.

İRANLI 2 BİN HEMŞİRE SORUSU

Son olarak bir gazetecinin, "İran ve İsrail Türkiye'ye karşı stratejik ittifak yaptı. İran'dan doktor ve 2 bin hemşirenin Türkiye'ye gelip görev yapmasında bir sıkıntı olabilir mi?" sorusuna Bakan Recep Akdağ, şu yanıtı verdi:

"Bu komplo teorileriyle ne milletin kafası bulandırılsın, ne de Türkiye'nin küçük olduğu gibi bir takım duygular uyandırılsın. Bunlar çok yanlış düşünceler. Biliyorsunuz Türkiye'de yabancı hemşire- doktor çalışacak. Her ülkeden gelip çalışabilir. Türkiye çok büyük bir ülke. Yeterki eğitim aldıkları fakültelerin denkliği kabul edilsin. Türkçeyi bilsin. Gelip milletimize hizmet edecekler. Biz neden yabancı uyrukluların çalışmasının önünü açtık? Çünkü Türkiye'de doktor ve hemşire eksiği var. Meslektaşlarımız mesleklerini icra ederken büyük bir iş yükü altında sıkıntı çekiyorlar. Vatandaş içinde sıkıntı oluyor. Bağışlayın tırnak içinde söylüyorum: Saçma sapan iddiaların arkasında durmak bir tarafa bunları konuşmakta bile bir yarar yok."

Öte yandan Bakan Akdağ bir süre önce başlattığı rejimi sürdürdüğünü hatırlatarak 80 kilonun altına düştüğünü ve 5- 10 kilo daha vermeye çalışacağını belirtti. Bakan Akdağ, cuma namazını Ulucami'de kıldı
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.