Bölge Haber Girişi : 02 Nisan 2011 00:08

AKP 120 aday adayını kaç kişiye indirdi?..

AKP 120 aday adayını kaç kişiye indirdi?..
Siyasi kulisler akşam saatlerinde ortaya atılan söylentilerle hareketlendi. Temayül yoklamasının ardından Ankara'nın yolunu tutan AK Partili 120 aday adayı arasında eleme yapıldığı ve 10 kişilik liste belirlendiği söylentileri gündeme bomba gibi düştü.

Erzurum Ajans-Siyasi kulisler akşam saatlerinde ortaya atılan söylentilerle hareketlendi. Temayül yoklamasının ardından Ankara’nın yolunu tutan AK Partili 120 aday adayı arasında eleme yapıldığı ve 10 kişilik liste belirlendiği söylentileri gündeme bomba gibi düştü. 120 aday adayı arasında yer alan 10 kişinin isminin yanı sıra mevcut milletvekillerinin de, belirlenen aday adayları arasında halkın bilgisine sunulacağı iddia edildi.

 

AK Parti genel merkezinde yapılan mülakatlar sonrasında belirlenen, isimlerle birlikte mevcut vekillerinde adlarının yer aldığı liste bu hafta yapılacak anketler ve kamuoyuaraştırmalarından sonra 16’dan, 6’ya düşürülecek. AK Parti Genel Başkanlığı’ndan sızan bilgilere göre kesin olmayan 10 kişilik aday adayı listesinde bayan ismin olmaması ise dikkat çekti.

 
Kesin olmayan 10 kişilik listenin haricinde mevcut vekillerin arasından da üç kişinin isminin değişeceği ise ortaya atılan ayrı bir iddia. AK Parti’nin, Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerde Erzurumlu mevcut vekiller arasında değiştirmesi beklenen adayların yerine Oltu-Narman bölgesinden bir, Güney içlerinden bir ve merkezden bir ismi koyacağı söylentileri ise akşam saatlerinde siyasi kulisleri hareketlendiren en ilginç söylenti oldu.
 
AK Parti genel merkezinden sızan ve mevcut vekillerin haricinde oluşturulan  kesin olmayan 10 kişilik listede ise şu isimler yer alıyor; Ahmet Er, Mahmut Yıldız, Erdal Tanas Karagöl, Adnan Yılmaz, Zeki Atlı, Murat Tahtalıoğlu, İbrahim Küçükoğlu, Hüseyin Tanfer, Fatih Çintimar ve Ahmet Gül.   

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.