Kültür-Sanat Haber Girişi : 29 Mayıs 2014 20:39

Aktif akademi yaz kampı Aydın'da yapılacak

Aktif akademi yaz kampı Aydın'da yapılacak
Aktif Akademi Geleneksel Yaz Kampı 5-9 Ağustos tarihleri arasında Aydın/Didim'de düzenlenecek.
Erzurumajans-Aktif Akademi Geleneksel Yaz Kampı 5-9 Ağustos tarihleri arasında Aydın/Didim'de düzenlenecek.

Konu hakkında açıklama yapan Aktif Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. A. Halim Ulaş, "Türkiye'de tüm illerde öğretmenlere yönelik olarak drama, mental aritmetik, zeka oyunları, anlayarak hızlı okuma, orff, zihin haritaları, eğlenceli matematik eğitimleri düzenledik. Bu geleneksel yaz kampı Aydın/Didim'de 5-9 Ağustos tarihlerinde yapılacak." şeklinde konuştu.

Ulaş, kampa gençlerin ve öğretmenlerin katılımlarını beklediklerini ifade ederek onların eğitimine bir nebze olsun fayda sağlamak, daha sağlıklı ve mantıklı karar vermelerinde kendilerine yol göstermek istediklerini belirtti.

Düzenlenecek kamp çerçevesinde şu konular yer alacak:

DRAMA


Eğitimde öğrenen merkezli yaklaşımların oldukça önemli olduğu görüşü günümüzde neredeyse tüm eğitimciler tarafından kabul edilmektedir. Öğrenen merkezli yaklaşımlardan birisi de dramadır. Drama bireyin kendini tanıdığı, düş gücünü sınırsız kullandığı ve yaşam ile okul konularını birleştirebildiği bir yöntemdir. Drama bireye kendi problemlerini çözebilmesinde özgün, işe yarar çözüm seçenekleri sunarken, yaparak yaşayarak öğrenmeyi de sağlar.

MENTAL ARİTMETİK


Dünyada uzun süredir uygulanan, ülkemizde ise son zamanlarda hızla yayılan bir eğitim uygulaması: Mental Aritmetik? Mental aritmetiği uzmanlar "abaküs temelli zihin geliştirme programı" olarak tanımlıyor. Adına Çin abaküsü veya soroban denilen abaküs üzerinde çocuklar matematiksel işlem yapmayı öğreniyorlar. Bu sistemle işlem yapmayı öğrenen çocuklar zamanla bize çok karmaşık gelen toplama, çıkarma, çarpma ve bölme işlemlerini zihinden yapabiliyorlar. Ancak uzmanlar dışarıdan bakıldığında bir matematik kursuymuş gibi gözüken bu sistemin hiç de böyle olmadığını belirtiyor.

ZEKA OYUNLARI


Milli Eğitim Bakanlığı'nın "değişimin nesnesi değil öznesi olmak için zeka oyunları" fikri çerçevesinde ortaokul programına aldığı ders: Zeka Oyunları. Biz de okullarımızda uygulandığı halde pek bilinmeyen bu dersi mercek altına aldık ve sizin için öz bilgiler derledik. Aslında zihnimizi harekete geçiren, yeni fikirler oluşturmamızı sağlayan her türlü etkinliğe zekâ oyunu diyebiliriz. Ancak okullarımızda uygulanan daha doğrusu öğretmen yetersizliği nedeniyle tam uygulanamayan zekâ oyunları dersinin içeriği oldukça etkili ve tüm dünyada yaygın olarak kullanılan oyunlardan oluşuyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.