Bölge Haber Girişi : 22 Haziran 2011 00:10

Alvarlı Efe anılacak!..

Alvarlı Efe anılacak!..
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, 26 Haziran Pazar günü Alvarlı Efe Hazretleri için düzenlenecek olan Vuslat Günü programı öncesinde Alvar Beldesine gitti.

Erzurum Ajans-Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, 26 Haziran Pazar günü Alvarlı Efe Hazretleri için düzenlenecek olan “Vuslat Günü” programı öncesinde Alvar Beldesine gitti.

Vuslat günü hakkında Vali Öztürk’ e bilgiler veren Alvarlı Efe Hazretleri Vakfı Erzurum Şube Başkanı Hasan Mazlumoğlu, her yıl Haziran ayının son Pazar günü düzenlenen vuslat gününün bu yıl 55. sini düzenleyeceklerini söyledi. Bu törenin son yirmi yıldır gelenekselleştiğini belirten Mazlumoğlu, Alvarlı Efe Hazretlerinin adına yapılan külliye inşaatının devam ettiğini ve önümüzdeki yıl tamamlanacağını ifade etti.

Asıl adı Hace Muhammed Lutfi’ olan Alvarlı Efe Hazretleri adına yapılan külliye inşaatını gezen ve türbesini ziyaret eden Vali Sebahattin Öztürk, 26 Haziran tarihindeki programa katılmayı arzu ettiğini ancak, o tarihte il dışında olacağından dolayı, bugün Alvar Beldesine geldiğini söyledi. İnşaatın sandığından daha büyük ve çok amaçlı olduğunu ifade eden Vali Öztürk, külliyenin bittiğinde çok daha güzel olacağını vurgulayarak, yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Öztürk’e burada İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, Pasinler Kaymakam Vekili Mehmet Gök, Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Alvar Belediye Başkanı Zihni Tekmanoğlu ve Alvarlı Efe Hazretlerinin torunu ve aynı zamanda İstanbul Merkezli Alvarlı Efe Hazretleri Vakfı Erzurum Şube Başkanı Hasan Mazlumoğlu ile Vakıf Mütevelli Heyeti Üyeleri eşlik etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.