Bölge Haber Girişi : 10 Aralık 2010 00:07

Aşık Reyhani anıldı!..

Aşık Reyhani anıldı!..
Erzurum Kalknıma Vakfı (ER-VAK) tarafından Aşık Reyhani'yi anma töreni düzenlendi...

Erzurum Ajans-Erzurum Kalkınma Vakfı (Er-Vak) Başkanı Erdal Güzel, Türk Halk ozanlığı geleneğinin en büyük ustalarından biri olarak kabul edilen Aşık Reyhani’yi vefatının dördüncü yılında özlem ve rahmetle andıklarını belirtti.

Vefatının üzerinden 4 yıl geçmesine karşın Erzurumlular’ın Reyhani ustaya yeteri kadar vefa gösteremediğini kaydeden Er-Vak Başkanı Erdal Güzel, Alvar Köyü’nde Aşık Reyhani’ye ait bir müzenin oluşturulması, ustanın tüm şiirlerinin toplandığı bir kitabın hazırlanması, Atatürk Üniversitesi bünyesinde Reyhani Araştırma Merkezi’nin kurulması ve şehrin görünen bir yerine elinde kırık sazı ile bir Reyhanî heykelinin yapılması yönündeki beklentilerinin sürdüğünü söyledi.

Aşık Emrah’tan Sümmani’ye ve günümüze kadar uzanan süreçte gönül sesini titreten halk ozanlarının şiirleri ve biyografileri ile büstlerinin bulunduğu Erzurumlu Halk Ozanları Parkı’nın kente kazandırılması gerektiğini dile getiren Güzel, “Her yıl geleneksel olarak Aşık Reyhani adını taşıyan Aşıklar Şenliği’nin düzenlenmesi yerinde olur. 25 Aralık Cumartesi günü Er-Vak ve Yakutiye Kent Konseyi’nin ortaklaşa hazırladığı ‘Aşık Reyhani, Aşık Mevlüt İhsani, Aşık Nusret Toruni ve Aşık Gülhani’yi Anma Toplantısı’na herkesi bekliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.