Bölge Haber Girişi : 09 Aralık 2010 17:29

Erzurum eğitim yatırımlarında çok iyi!..

Erzurum eğitim yatırımlarında çok iyi!..
Erzurum'da bir okulun açılışında konuşma yapan milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Erzurum'da toplam 1909 okul olduğunu kaydetti.

Rabia ÇETİN (Erzurum Ajans)-Erzurum'a okul ve yurt açılışı için gelen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu öncelikle Dadaşkent'te yurt açılışına katıldı. Ardından Yıldızkent semtinde Hüseyin Avni Ulaş Anadolu Lisesinin açılışını yapan Bakan Çubukçu, burada yaptığı açıklamada Erzurum'da 2000 yılından bu yana 1670 okul yapıldığını kaydetti. 2000'den bu yana geçen 10 yıllık süre içerisinde Erzurum'da ki okul sayısının 19092a çıktığını belirten Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Erzurum'un eğitim kalitesi bakımından Türkiye'de ki ortalamanın üstünde olduğunu vurguladı.

İnsana yapılacak yatırımın en önemlisinin eğitime yapılacak olan yatırım olduğunu söyleyen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bu sebeple Erzurum'a 11 Bin 242 bilgisayar bağışı, 1051 okula ADSL bağlantısı verildiğini, ve 360 bilişim sınıfı kurulduğunu belirtti.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.