Erzurum Haber Girişi : 24 Temmuz 2012 11:30

Asimed'den kampanya uyarısı

Asimed'den kampanya uyarısı
Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Fransa’da kurulan bir internet sitesinde “Yeni Bir Ermeni Yasa Tasarısı Gerekli mi?” anketi düzenlendiğini belirterek, site adresine girilerek v
Erzurum Ajans-Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Fransa’da kurulan bir internet sitesinde “Yeni Bir Ermeni Yasa Tasarısı Gerekli mi?” anketi düzenlendiğini belirterek, site adresine girilerek vatandaşların gerekli tavrı göstermesini istedi.
Hatırlanacağı üzere yaklaşık bir yıl önce Sarkozy ve kurmayları tarihi bir olayı tamamen çarpıtarak, kaybedecekleri bir seçim için iç politika malzemesi yapıp Türkleri çok üzdüklerini dile getiren Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, “Bu olay ile kamuoyunun Fransa'nın kanlı tarihini yeniden hatırlamasına neden oldular. Fransa’da milletvekili Valerie Boyer tarafından sunulan bir tasarı ile gündeme gelen sözde Ermeni soykırımını inkarı suç sayan yasa, zamanın cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy tarafından da destek görünce meclisten geçmişti. Fakat yüksek mahkeme yasayı iptal ederek, insan haklarını hiçe sayarak çıkarılan yasayı geçersiz kılmıştı.
Bütün bunlara rağmen konu Fransa’da gündemden hiç inmedi. Seçimlerin en önemli malzemesi oldu. Hatta seçimlerden galip çıkan, Fransa’nın yeni cumhurbaşkanı François Hollande, seçim kampanyasında sözde soykırım ile alakalı gerekli girişimleri yapacağı teminatını vermişti. Haziran ayında bazı Fransız yetkililerden, böyle bir yasanın bir daha gündeme gelmeyeceği açıklamaları gelse de Fransa’nın yeni Cumhurbaşkanı Hollande, seçim öncesi Ermeni diasporasına verdikleri sözlere sadık kalacağını vurgulamıştı.
İşte tam bu noktada, kurulan bir internet sitesi halkın bu konuyla ilgili ne düşündüğünü sormaya başladı. Düzenlenen bu anketin sonuçları mutlaka bir ölçü olacaktır. Diaspora da anket sonuçlarını etkilemek için organize olmaya çalışıyor. Bizim de buna mutlaka cevap vermemiz gerekiyor. Bu nedenle bir dakikamızı ayırıp bu ankete katılmalıyız.
'Yeni Bir Ermeni Yasa Tasarısı Gerekli mi?' sorusunu soran siteye http://www.newsring.fr/societe/165-faut-il-une-loi-sur-le-genocide-armenien adresinden ulaşılabiliyor.
Soruya olumsuz yanıt vermek için, siteye girip kırmızı renkli (non) yazan yeri işaretleyebilirsiniz.” 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.