Sağlık Haber Girişi : 13 Mayıs 2016 18:03

Atatürk Üniversitesinde aynı anda 240 hasta diş tedavisi görüyor

Atatürk Üniversitesinde aynı anda 240 hasta diş tedavisi görüyor
Atatürk Üniversitesi bağlı Diş Hekimliği Fakültesinde öğrenciler, 'fantom kafa' olarak nitelendirilen model kafalarla ders görürken aynı anda 240 hastanın diş tedavisi gördüğü bildirildi.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi bağlı Diş Hekimliği Fakültesinde öğrenciler, 'fantom kafa' olarak nitelendirilen model kafalarla ders görürken aynı anda 240 hastanın diş tedavisi gördüğü bildirildi. 

Diş Hekimliği Fakültesinin 1971 yılında kurulduğunu, 18 öğrenciyle öğrenime başladığını hatırlatan Dekanı Prof. Dr. Ümit Ertaş, yaklaşık 40 yıllık fakülte binasına ek olarak 9 bin metrakerelik kapalı alanı olan yeni bir bina yaptırdıklarını belirtildi. Yeni binayla birlikte eskiyen diş ünitelerinin yüzde 90'ını yenilediklerini anlatan Prof. Dr. Ertaş, " Fakültemiz, Türkiye'nin en eski fakültelerinden biriydi. Fakülte binasındaki derslikler ve klinikler artık yetmiyordu. Şimdi yeni ünitelerle aynı anda 240 hasta koltuğa oturup tedavi görüyor. Ünite sayısı, Türkiye ortalamasının çok üzerinde. Fakültemizde öğretimin kalitesini artırılmasına bağlı olarak modern bir Fantom kliniği kuruldu. Öğrenciler hasta ağzına geçmeden önce model kafalar üzerinde, bilgisayarlı ve monitörlü sistemlerle öğretim üyelerinin gözetiminde diş tedavilerini eksiksiz öğrenmeye çalışıyorlar. Fantom kafalarda yani model kafalardan her öğrenciye bir tane düşüyor" diye konuştu.

Radyoloji kliniğinde aynı anda 16 hastanın diş filimini çektiklerini, 10 dakika içinde filmin verildiğini ifade eden Prof. Dr. Ertaş, başka büyükşehirlerde diş filimleri için 1 aya 2 ay sonrasına randevu verildiğini hatırlattı. Sınıfların kapastesini artırdıklarını ve hijyenik havalandırma sistemini kurduklarını, öğrencilerin modern sınıflarda teorik eğiti aldığına işaret eden Prof. Dr. Ümit Ertaş," İyi ve katileli düzeyde hizmet vermekteyiz, Hizmet bir yarıştır. Daha doğrusu bir bayrak yarışıdır" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.