Erzurum Haber Girişi : 12 Temmuz 2012 15:00

Atık su arıtma tesisi projesi resmen başladı

Atık su arıtma tesisi projesi resmen başladı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 64 Milyon Euro bütçeli “Atık Su Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi”nin şehir merkezi etabına başladı.
Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 64 Milyon Euro bütçeli “Atık Su Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi”nin şehir merkezi etabına başladı. Proje kapsamında kanalizasyon ve yağmur suları için birbirinden ayrı galeri sistemi kuracak olan Büyükşehir Belediyesi, ilk kazmayı bugün (Perşembe) Çaykara ile Saray Bosna caddelerine vurdu.
Erzurum belediyecilik tarihinin en büyük çevre ve altyapı yatırımı olan “Atık Su Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi” kapsamında Çaykara ve Saray Bosna caddelerinde çalışmalara başlandı. Aynı zamanda yağmur sularını kanalizasyon şebekesine yük olmaktan çıkararak sel ve su baskınlarını da ortadan kaldıracak olan çalışmalar yılsonuna kadar şehrin muhtelif noktalarında devam edecek.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 5 ay önce ılıca Şeker Fabrikası’nın bulunduğu bölgede fiilen uygulanmaya başlanan “Atık Su Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi”nin şehir merkezi etabına resmen başlandığını bildirdi.

KANALİZASYON VE YAĞMUR SULARI İÇİN ÖZEL SİSTEM

Hayata geçirilecek bu projenin şehir merkezini ilgilendiren bazı aşamalarının bulunduğunu ve bu aşamalardan birisinin de kanalizasyon ve yağmur sularıyla ilgili olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Şehrimizin muhtelif bölgelerinde kurulacak olan galeri sistemiyle yağmur ve kanalizasyon suları birbirinden ayrılacak. Erzurum’da çok önceleri dere olan Çaykara, Saray Bosna, Tebrizkapı ve Kavak Mahallesi gibi bölgeler var. Bu bölgeler altyapı anlamında da şehrin yükünü taşıyorlar. Projemiz kapsamında bu derelerde yağmur ve kanalizasyon suları için birbirinden ayrı bir taşıma sistemi kuracak ve altyapıyı sorun olmaktan kesin bir biçimde çıkaracağız. Çalışmalarımız tamamlandıktan sonra Erzurum’da artık sel ve su baskınlarından söz edilemeyeceği gibi, ‘Atık Su Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi’nin önemli bir etabını da geride bırakmış olacağız” şeklinde konuştu.

PROJE, AVRUPA BİRLİĞİ (AB) DESTEĞİYLE YÜRÜTÜLÜYOR

Çaykara ile Saray Bosna caddelerine vurulan ilk kazmayla Erzurum’un çok önemli bir altyapı ihtiyacından kurtulacağını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Erzurum’u son derece modern bir atık su arıtma tesisine kavuşturmak için uzun bir süredir çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Netice itibariyle Avrupa Birliği (AB) IPA Programı’na sunduğumuz 64 Milyon Euro bütçeli projeyle Erzurum’un çok büyük bir eksikliğini gideriyoruz. Erzurum’un kanalizasyon atıkları bilindiği üzere Karasu Nehri’ne bırakılıyor. Bu projemiz tamamlandıktan sonra kanalizasyon suları bu kez arıtıldıktan sonra Karasu Nehri’ne bırakılacak. Böylece ekosistem koruma altına alınmış olunacak” diye konuştu.

ÇALIŞMALARIN TAMAMI YILSONUNDA BİTECEK…

Öte yandan proje kapsamında şehir merkezinde başlanan çalışmaların eş zamanlı olarak yürütüleceğinin altını çizen Başkan Küçükler, “Çaykara ve Saray Bosna caddelerindeki çalışmalar aynı anda devam edecek. Diğer bölgelerimizin projeleri de hazır; önümüzdeki günlerde de onlar için kazma vuracağız. Söz konusu çalışmaların tamamını yılsonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Çaykara ve Saray Bosna caddelerindeki çalışmalarımız ise, bir ay içerisinde tamamlanacak” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.