Erzurum Haber Girişi : 26 Şubat 2012 17:44

AÜ'de Hocalı katliamına protesto

AÜ'de Hocalı katliamına protesto
Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrencileri Ermenilerin 1992 yılında Azerbaycan Karabağ’da Hocalı köyünde yaptıkları katliamı protesto ettiler.
Erzurum Ajans-Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrencileri Ermenilerin 1992 yılında Azerbaycan Karabağ’da Hocalı köyünde yaptıkları katliamı protesto ettiler.
Ermenilerin, 26 Şubat 1992 yılında Rus ordusunun desteğini alarak Karabağ’daki Hocalı köyünde yaptıkları katliam tüm ülkede protesto yürüyüşleri ile yankı buluyor. Erzurum’da Üniversite öğrencileri de bu katliama sessiz kalmadılar. Tarih kulübünün önderliğinde Havuz başında toplanan öğrenciler yaptıkları açıklamalarla Ermenistan’ı kınadılar. Havuz başında bir araya gelen öğrenciler Azerbaycan ve Türk bayrağı açarak “Hepimiz Türk’üz, hepimiz Azeriyiz” şeklinde slogan attı.
Katliam hakkında basın açıklaması yapan Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Müjdat Şimşek: “Atatürk Üniversitesi öğrencileri olarak Fransa ve Ermeni diasporasının alışılmış oyunlarını ve planlarını yakinen takip ediyoruz. Kardeş Azerbaycan topraklarını işgal eden, Hocalı‘da soykırım uygulayan ve utanmadan hala kendini haklı göstermeye çalışan Ermenistan’ı bu tutum ve davranışlarından dolayı şiddetle kınıyoruz. Ayrıca inkâr yasasını çıkaran Fransa’yı da bütün dünyanın gözü önünde lanetliyoruz. Bu vesileyle; Hocalı şehitlerini rahmet ve minnetle anıyor, Türk Dünyası’na bir kez daha başsağlığı diliyoruz” dedi.
A
yrıca Atatürk Üniversitesi’nde okuyan Azerbaycanlı 100 öğrenci Taksim’deki Hocalı katliamı protesto yürüyüşünü katılmak üzere İstanbul’a gitti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.