Bölge Haber Girişi : 18 Mayıs 2011 11:43

AÜ'de şiir dinletisi!..

AÜ'de şiir dinletisi!..
Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi bünyesindeki Türkoloji Kulübü öğrencileri, Dil-Süz Şiirler dinletisiyle şiirseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Erzurum Ajans-Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi bünyesindeki Türkoloji Kulübü öğrencileri, ‘Dil-Süz Şiirler’ dinletisiyle şiirseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’ndeki programda konuşan Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Özbek, sosyal bilim ve edebiyatı gelişmeyen ülkelerin gelişmiş ve çağı yakalamış bir toplum olamayacağını bildirdi. Aklımızla gittiğimiz için insanın insanla, insanın doğayla ilişkileri tahrip oldu” diyen Prof. Dr. Özbek, “Ama bir de yüreğimiz var. Edebiyatın kaynağı olan. Bizi doğayla ve insanın özüyle buluşturan” dedi.

Konuşmalar sonrası öğrenciler, Mehmet Akif Ersoy, Nazım Hikmet, Can Yücel ve Atilla İlhan gibi ünlü şairlerin şiirlerinin yanı sıra kendi yazdıkları şiirleri seslendirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.