Bölge Haber Girişi : 18 Mayıs 2011 11:40

Erzurum civil peyniri görücüye çıktı!..

Erzurum civil peyniri görücüye çıktı!..
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) bahçesinde kurulan Erzurum standında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e meşhur Erzurum civil peyniri ikram edildi.

Erzurum Ajans-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) bahçesinde kurulan Erzurum standında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e meşhur Erzurum civil peyniri ikram edildi.

Erzurum Ticaret Borsası tarafından patenti alınan ve TOBB'un Ankara'da Gerçekleşen 66. Genel Kurulu kapsamında değişik illerin oda ve borsaları tarafından oluşturulan stantlarda yörelere özgü ürünler tanıtıldı. Erzurum Ticaret Borsası 2009 yılında tescilli hale getirdiği ve coğrafi işaretini almaya hak kazandığı meşhur Erzurum civil peyniri standı, tüm katılımcıların ilgi odağı oldu. Erzurum standında, hazırlanan meşhur Erzurum civil peyniri yoğun talep nedeniyle adeta izdihama neden oldu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu' da Erzurum standını gezerek Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Hınıslıoğlu’ndan bilgi aldılar.

Daha sonra ETB , Başkanı İ.Hakkı Hınıslıoğlu tarafından civil peyniri ile ilgili bilgilendirilen Cumhurbaşkanı Gül'e, meşhur Erzurum civil peyniri ikram edildi.

Peynirin tadına bakan Cumhurbaşkanı Gül, "Peyniriniz çok güzel emeği geçen herkesi kutluyorum. Özellikle de Erzurum civil peynirini tescilleyerek, gelecek nesillere aynı damak tadının sunulmasını sağlayan Erzurum Ticaret Borsası’na teşekkür ediyorum. Her bölgenin, Erzurum civil peyniri, olduğu gibi yöresel ürünlerine sahip çıkması, bu ürünlerin tescil edilmesi gerekiyor. Erzurum Ticaret Borsası, bu anlamda diğer bölgelere de güzel bir örnek olmuştur" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Erzurum Ticaret Borsası, Meclis Başkanı Selman Çizmelioğlu ve Yönetim Kurulu Başkan vekili Kemal Aras, Kıyasettin Yüksel, Zihni Durakoğlu ,da Erzurum civil peynirine gösterilen ilgiden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.