Erzurum Haber Girişi : 04 Şubat 2012 12:45

Bakan Akdağ'ın bilirkişi tepkisi

Bakan Akdağ'ın bilirkişi tepkisi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili bilirkişi raporunda yer alan ambulansın geç geldiği iddialarına ilişkin, "Bizdeki bilgiler çok net.
Erzurum Ajans-Sağlık Bakanı Recep Akdağ, milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili bilirkişi raporunda yer alan ambulansın geç geldiği iddialarına ilişkin, "Bizdeki bilgiler çok net. Ambulans 20 dakikada olay yerine varmıştır. Kulaktan dolma dedikodularla hareket etmeyin" dedi,

Konaklı Kayak Merkezi'nde 13-15 Ocak tarihleri yapılacak olan Alp Disiplini Birinci Etap Yarışması'na katılmak için Erzurum'a gelen milli kayakçı Aslı Nemutlu, 12 Ocak tarihinde antrenman yaparken kayağının ayağından çıkması sonucu hayatını kaybetmişti. Ölüm nedeni olarak genel beden travmasına bağlı beyin kanaması, boyun ve omurga kemiği kırıkları, kaburga kemiklerinin batması nedeniyle de oluşan akciğer yaralanması gösterilen Aslı Nemutlu'nun genç yaşta hayatına mal olan kazayla ilgili bilirkişi
raporu savcılığa teslime edilmişti.

Sabah saatlerinde hava yoluyla Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Akdağ, raporda ambulansın olay yerine geç geldiği yönündeki iddialarla ilgili olarak, "Bilirkişi ne biliyor ambulansın 25 dakikada geldiğini, bizdeki bilgiler sağlam. 20 dakika içerisinde ambulans olay yerine ulaşmıştır. Kulaktan dolma dedikodularla hareket etmeyelim" dedi.
Bakan Akdağ, milli kayakçının antrenmanları esnasında ambulans talebinin bulunulmadığnı söyleyerek, "istenmesi halinde orada bir ambulans bulunabilirdi" dedi.
Akdağ "Bu tür spor müsabakalarında müdürlüğümüzden ambulans talep ediliyor ve müdürlüklerimiz tarafından da müsabakalaın yapılacağı yere ambulans tahsis ediliyor. Dolayısıyla bu tür dedikodularla konuşmayalım. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor" diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.