Erzurum Haber Girişi : 17 Kasım 2012 12:30

Bakan Dinçer'in Erzurum ziyareti

Bakan Dinçer'in Erzurum ziyareti
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, “Biz eğer dünyada diğer ülkelerle yarışacak ve rekabet gücü yüksek bir ülke olacaksak bunun en yegane yolu eğitimden geçmektedir” dedi.
Erzurumajans-Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, “Biz eğer dünyada diğer ülkelerle yarışacak ve rekabet gücü yüksek bir ülke olacaksak bunun en yegane yolu eğitimden geçmektedir” dedi.

Erzurum’un Çırçır Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Abdurrahmangazi Vakfı Şehit Bahattin Yıldız Eğitim ve Kültür Merkezi, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in de katıldığı törenle hizmete girdi. Açılış töreninde konuşan Abdurrahmangazi Vakfı Genel Başkanı Muhammet Emek, vakıf olarak eğitime yönelik desteklerinin devam ettiğini belirterek, bugün hizmete açılan Şehit Bahattin Yıldız Eğitim ve Kültür Merkezi’nin de öğrenciler için önemli bir alt yapı oluşturacağına dikkat çekti. Merkezin yapılmasında emeği geçen yöneticilere ve işadamlarına teşekkür eden Emek, eğitime yönelik hizmetlerinin devam edeceğini belirtti.

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ise, Erzurum’un bu tür yurtlara ihtiyacı bulunduğunu belirterek, “Bu anlamda diğer iş adamlarımızın da desteklerini bekliyoruz. Bu yatırımın gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi kutluyoruz” dedi.
Bakan Dinçer de törende yaptığı konuşmada, “Biz eğer dünyada diğer ülkelerle yarışacak ve rekabet gücü yüksek bir ülke olacaksak bunun en yegane yolunun eğitimden geçtiğini ifade etmek istiyoruz. Güçlü bir ekonomiye sahip olacaksak eğitimli insanlara ihtiyacımız var. Biz bu ülkedeki terör meselesini çözeceksek bunun eğitimden geçtiğini bilmeliyiz. Gelir dağılımındaki adaletsizliği ortadan kaldıracaksak bunların temel altyapısının eğitim olduğunu bilmeliyiz. Sadece okullarla, resmi eğitimle değil toplumun her alanında her kesimine sunulan bir eğitim yapmak zorundayız” diye konuştu.
Merkezin yapılmasında emeği geçen yönetici ve işadamlarına plaket verilmesinin ardından merkezin açılış kurdelesi Bakan Dinçer, Vali Öztürk, Erzurum milletvekilleri Fazilet Dağcı Çığlık, Adnan Yılmaz, Cengiz Yavilioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç tarafından birlikte kesildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.