Bölge Haber Girişi : 04 Ocak 2010 01:24

Bakan Özak, Erzurum ve 2011'i anlattı!..

Bakan Özak, Erzurum ve 2011'i anlattı!..
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Erzurum'da düzenlenecek olan 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için hazırlanan, ancak eleştirilere hedef olan çift başlı kartal maskotu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Maskota değil organizasyona ba

Erzurum Ajans-Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Erzurum'da düzenlenecek olan 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için hazırlanan, ancak eleştirilere hedef olan çift başlı kartal maskotu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Maskota değil organizasyona bakalım" dedi.

Eşiyle birlikte yılbaşı tatil için Kastamonu'ya gelen Bakan Nafiz Özak, Vali Mustafa Kara ve eşi Ayten Kara'nın ev sahipliğinde kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. Kent Tarihi Müzesi çıkışında gazetecilerin Erzurum'da gerçekleştirilecek organizasyon için hazırlanan ve eleştirilere hedef olan çift başlı kartal maskotu ile ilgili sorularını cevaplandıran Bakan Özak, bir yıllık bütçelerinin daha fazlasını Erzurum için harcadıklarını ve konunun maskota getirilmesinden son derece rahatsızlık duyduğunu ifade etti. "Maskota değil, organizasyona bakalım" diyen Bakan Özak, "Şimdi biliyorsunuz biz hem Erzurum, hem de Trabzon için yarışma açtık. Çok sayıda yarışmacı katıldı ve jüri tarafsız bir şekilde bunu seçti. Her seçiş, bir vazgeçiştir biliyorsunuz. Bu konularda bir eleştiri olabilir. Önemli olan bunun önümüzdeki dönemlerde toplum tarafından, halk tarafından beğenilmesi. Bunlar aşılabilir. Tabi maskot da önemli, ama organizasyon daha önemli. Önemli olan, 'biz ne yapıyoruz' buna bakmak lazım. Soçi'de kış olimpiyatları yapılacak. Şimdi orası da dahil bin kilometrelik bir pergelle çizerseniz, böyle bir tesis yok. Bir Slovenya'da olabilir. Ama en son burada atlama kulelerini Erzurum'da yapıyoruz biliyorsunuz. Yaklaşık 350 milyon dolar harcanıyor. Burada konuyu sadece maskota getirmek doğru değil. Yani ağaca değil, ormana bakmak lazım" dedi.

YILLIK BÜTÇEMİZİ HARCIYORUZ

Bakanlık olarak ellerinden gelen gayretle çalıştıklarını ve çok güzel bir organizasyon olacağını belirten Bakan Özak, "Bir yıllık bütçemizin daha fazlasını Erzurum için harcıyoruz. Orda organizasyonu başarıyla yapacağız, ama oranın yaşaması lazım. Orası Palandökeni, Konaklısı, Kandillisiyle bu tesislerle bir cazibe merkezi olacak. Çocuklarımızı Avrupa'da yetiştiriyoruz. Atlama kulemiz yok, bazı tesislerimiz yok ve bizim sporcularımız Avrupa'da. Şimdi bu coğrafyada herkes Erzurum'a gelecek. Bazı ülkelerimizin büyükelçileri buraları çok merak ediyor. Onları bu bölgeye getiriyoruz. Gazetecilerimizi oraya getiriyoruz. Hepsi yapılan işlerden son derece memnun. Ama maskot değişmez. Çift başlı kartal. O zaten Selçuklu'nun sembolüdür. Onu biraz daha modernize etmişler. Maskota değil de organizasyona bakalım" diye konuştu.

TURİZMİ ÇEŞİTLEMEK GEREKİR

kış turzimine ve kayak tesislerine önem verdiklerini ifade eden Bakan Özak, "Bugün Ilgaz'da kayak yaparken Antalya'da denize girebiliyorsunuz. O bakımdan turizmi çeşitlemek gerekir. Golfü, kayağı ve kış sporlarını yaymak lazım. Kayak Federasyonu Başkanı ile birlikte 15 vilayeti gezdik. Türkiye'de bu merkezleri cazibe merkezi haline getireceğiz. Buna sadece spor olarak bakmamak lazım. Sosyal, ekonomik, turizm açısından bakmak lazım. Allah'ın verdiği bu nimeti iyi değerlendirmek lazım" dedi. Fransa'nın turizm gelirinin büyük bir bölümünü kayak ve kış turizminden kazandığını ifade eden Özak, "Ama bizdeki yükselti ortalana bin 100. Yüzden fazla 3 bin metrenin üzerinde kayak destinasyonu olabilir. Biz bundan neden faydalanmayalım. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile biz bu hamleyi başlattık. Kastamonu'ya çok önemli yatırım yaptık. Buradaki tesisi iyileştirdik. Snov track geldi. Telesiyej ve teleferik gelecek" dedi.

KAYAK TESİSLERİ ÇOK ÖNEMLİ

Ilgaz'a 4 milyon Avroluk yatırım yapılacağını belirten Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, "Ilgaz'a 4 milyon Auro'luk bir tesis yapacağız. Çankırı'ya da yatırım yapabiliriz. Uludağ'da bir cazibe merkezimiz var. Bunların sayısını artırmamız lazım. Türkiye'nin tanıtımı için kış ve kayak tesisleri çok önemli. Yılın 5-6 ayını karla yaşayan insanlarımızı kayak yaptırarak, enerjilerini spora harcamalarını, sosyalleşmelerini ve Türkiye'nin tanıtımını yapmalarını istiyoruz" dedi.

Bakan Özak daha sonra Vali Mustafa Kara ile birlikte İsmailbey Külliyesi, El Sanatları Teşhir Merkezi, Nasrullah Meydanı gibi alanları gezdikten sonra Kastamonu'dan ayrıldı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.