Bölge Haber Girişi : 21 Şubat 2011 00:01

Başkan Küçükler çalışmaları değerledirdi!..

Başkan Küçükler çalışmaları değerledirdi!..
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler,Amacımız gelecek nesillere yaşana bilir bir şehir emanet etmektir.dedi.

Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Amacımız gelecek nesillere yaşana bilir bir şehir emanet etmektir.” dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı olarak siyaseti ayrışma, çatışma, gerilim zemini olarak değil, tam tersine hizmet zemini olarak gördüğünü ifade eden Başkan Küçükler, belediyecilik çalışmalarını değerlendirdi. Demokrasinin, hizmetin ve kalkınmanın yerelde başladığına inanarak 6 yıldır da yerel yönetimlerde bu anlayış ve şevk ile hizmet için çalıştıklarını ifade eden Başkan Küçükler, şöyle konuştu:

“28 Mart 2004 ve 29 Mart 2009 ‘da yapılan yerel seçimlerde halkımızın bizlere emanet ettiği yerel yönetimleri Sosyal Belediyecilik anlayışıyla ‘Halka hizmet hakka hizmet’ düsturu olarak yaşıyor ve bu emaneti gururla taşıyoruz. 6 yıldır sürdürdüğüm Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi, ilk dakikasından son anına kadar ‘Ahlaklı siyaset’ ve ‘Ahlaklı demokrasi’ ilkesi altında denge ve hesap siyaseti değil, ülke ve millet çıkarları üzerine çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bu çalışmalarımızı görmezlikten gelen yaptığımız hizmetleri hazmedemeyenler iftiralar ve karalamalarla önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Şunu söylemek istiyorum ki biz göreve geldiğimiz günden bu güne kadar şeffaflığı, hesap verebilirliği ve denetlenebilirliği en üst seviyede tuttuk. Tutmaya da devam edeceğiz. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak kendimize nihai bir hedef koymuş bulunuyoruz. Kendi insanımızın yaşam standardını yükseltmek olduğunu gayet iyi biliyoruz.

Bizler Avrupa Birliğine giriş süreci için çalışıyoruz ama bizim bu süreçte çabamızın esas amacı insanımızın yaşam standardının yükseltilmesi, daha çağdaş yasalarla hak edilen noktalara gelmek olduğu inancındayız. Büyükşehir Belediyesi olarak AB’ye hazırlanma sürecinde şehrimizde yapılan çalışmalarla çok mesafeler kaydettik. Avrupa Birliği üyesi ülkelerdeki şehirler statüsüne şehrimizi kavuşturduk Bütün bunları yapmadan önce kentimizi AB’ye giriş sürecine hazırlayıcı çalışmalar yaptık ve yapıyoruz bunu da binlerce yıllık tarihine sahip kentimizin bu değerlerine sahip çıkarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Alt yapıdan modern tesislerimizle yaşana bilir bir kent haline getirdiğimiz şehrimizi daha üst seviyelere taşıyacağız. Göreve geldiğimiz. günden beri, sosyal belediyecilik anlayışıyla tüm gayretimiz, tüm mücadelemiz bu yöndedir. Geçen 6 yıl içinde yapmış olduğumuz hizmetlerle şehrin çehresini değiştirdik. Geçmiş 6 yıl içinde Erzurum için bir ekip ruhuyla hareket ettik, göreve geldiğimiz zaman bizleri bekleyen sorunları tek tek çözerek Erzurum’u daha modern bir kent görünümüne kavuşturduk. Göreve geldiğimizde vatandaşa verdiğimiz sözleri yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz.

Gücümüzü milletten alıyor, milletimize aynı yönde bakıyor, milletimizin vicdanının sesi oluyoruz. Bu şehrin güzel insanlarının en güzel yaşam standartlarına ziyadesiyle layık olduğunu düşünüyoruz. Demokrasinin ve hizmetin yerelden başlayacağı ilkesinden hareketle, belediyelerimizin imkanlarını seferber ederek, şehrimizi güzelleştirmek için devasa projeleri gerçekleştirdik. Yıllar boyunca hizmet görmemiş sokakları, caddeleri hizmetle tanıştırdık. 6 yıl önce yola çıkarken sahip olduğumuz heyecanı, coşkuyu, enerjiyi ilk günkü gibi muhafaza ediyoruz.

Milletimize kazandırdığımız hizmetlere devam etmek, şehrimizi çok daha ileri seviyeye taşımak, geleceğe hazırlamak için tam bir azim ve kararlılıkla yolumuzda ilerliyoruz. Bu aziz emaneti yüreğimiz gibi taşımaya devam edeceğiz. İstikrar ve güven içinde kalkınmamızı sürdüreceğimize canı gönülden inanıyorum. ‘Durmak yok yola devam’, ‘Durmak yok hizmete devam’ diyor ve sizi en kalbi duygularla selamlıyorum.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.