Bölge Haber Girişi : 18 Mayıs 2010 00:01

Başkan Küçükler'den aile haftası mesajı!..

Başkan Küçükler'den aile haftası mesajı!..
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler. 14-21 Mayıs Aile Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler. 14-21 Mayıs Aile Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Küçükler mesajında, “14-21 Mayıs Aile Gününün ve içinde bulunduğu haftanın Aile Haftası olarak kutlanmasının amacı, toplumda aile bilincini geliştirmek ve ailelerin her yönüyle sağlam temeller üzerine kurulmasını ve devam etmesini sağlamaktır” dedi.
“Aile, toplumu oluşturan en küçük ve en önemli birimdir. Sosyal ve ekonomik yönden kendi kendine yeterli, sağlam ilişkiler üzerine temellendirilmiş, çocukların yeterli ilgi, sevgi ve şefkat gördüğü, eşler arasında karşılıklı sevgi, saygı ve anlayışın hakim olduğu bir kurumdur” diyen Başkan Küçükler, “Aile, bireyin sosyalleşmesinde, kimlik kazanmasında ve toplumdaki norm ve değerlerin özümsenerek gelecek kuşaklara aktarılmasında etkili olan temel sosyal kurumdur. Küçükler.Sosyal bir varlık olan insan için, sosyal yaşam ne kadar önemli ve gerekliyse o toplumun çekirdeğini oluşturan aile müessesesi de o denli hayati önem taşımaktadır. Aile fertleri arasında doğal olarak varolan sevgi ve samimiyet, onlar arasında eşine rastlanmayan bir bağlılık, dayanışma, birlik ve biz duygusu oluşturmaktadır. Aile bu özelliğiyle, ana-babalardan çocuklara alışkanlık, tutum ve değerlerin iletilmesini teşvik etmekte ve onlar arasındaki iletişimi kolaylaştırmaktadır. İnsan ilişkilerinin şekil ve kuralları, Türk toplumunun temelinde varolan örf ve adetler ile temel ahlak kuralları ve kültürel değerler yeni nesillere bu doğal iletişim ortamında kolaylıkla aktarılmakta ve kazandırılmaktadır.” diye konuştu.
Küçükler daha sonra şunları kaydetti; “14-21 Mayıs Uluslar Arası Aile haftası toplumun tüm kesimlerinin aile konusunda bilinçlendirilmesi, ailenin güçlendirilmesi ve korunması konusunda yapılacak.etkinliklerin hayırlara vesile olmasını diliyor,tüm ailelerin 15-21 Mayıs Aile Haftasını kutlar mutlu ve sağlıklı yarınlar diler, sevgilerimi sunarım.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.