Bölge Haber Girişi : 28 Nisan 2010 13:17

Basri Hancı dünya hedefini tutturdu!..

Basri Hancı dünya hedefini tutturdu!..
Erzurumlu okçular, Antalyada yapılan Okçuluk Türkiye Şampiyonasında takım halinde üçüncü oldu. Milli sporcu Hasan Basri Hancı ise Milli takım baraj puanını geçerek Dünya şampiyonası yarışlarına katılmaya hak kazandı.

Erzurum Ajans-Erzurumlu okçular, Antalya’da yapılan Okçuluk Türkiye Şampiyonasında takım halinde üçüncü oldu. Milli sporcu Hasan Basri Hancı ise Milli takım baraj puanını geçerek Dünya şampiyonası yarışlarına katılmaya hak kazandı.
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okçuluk Antrenörü Hikmet Dumanoğlu nezaretinde Antalya’da yapılan Okçuluk Türkiye Şampiyonasına katılan Erzurum takım halinde Türkiye üçüncüsü oldu. 23-25 Nisan 2010 tarihlerinde Antalya’da yapılan büyükler, gençler ve yıldızlar Okçuluk Türkiye Şampiyonasına katılan Erzurumlu okçular, başarılı sonuçlara imza atmayı başardı. Antrenör Hikmet Dumunoğlu yönetiminde başarıdan başarıya koşan Erzurum şampiyonaya biri bayan olmak üzere toplam beş sporcu ile katıldı. Şampiyonada Erzurum takım halinde Türkiye üçüncüsü olarak bronz kupayı kazanırken, Doğan Hancı Türkiye ikincisi olarak gümüş madalya elde etti. Hasan Basri Hancı ise dördüncü oldu.
HANCI BARAJI GEÇTİ
Okçuların büyük başarısı Erzurum’da büyük bir yankı bulurken, Hasan Basri Hancı, şampiyonada Milli takım baraj puanını geçerek Milli takıma seçildi. Hancı’yı önümüzdeki günlerde yoğun bir müsabaka trafiği bekliyor. Erzurumlu okçu, milli takım forması ile Türkiye’yi önce 4-8 Mayıs 2010 tarihinde Hırvatistan’da yapılacak olan Dünya Kupası 1. Ayak Yarışlarında temsil edecek. Başarılı okçu, ardından 24-30 Mayıs 2010 tarihlerinde İtalya’da yapılacak olan Avrupa şampiyonasına hedefi 12’den vurmak için mücadele edecek. Hasan Basri Hancı, daha sonra 7-11 Haziran 2010 tarihlerinde Antalya’da yapılacak olan Dünya Kupası 2. Ayak Yarışlarında yarışacak.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okçuluk Antrenörü Hikmet Dumanoğlu, Antalya’da çok iyi yarışlar çıkarttıklarının altını çizerek, “Hedefi tam 12’den vurduğumuza inanıyorum, çünkü milli takıma sporcu verdik. Takım halinde Türkiye üçüncüsü olarak bir çok devi geride bıraktık. Bize destek veren Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Fatih Çintimar’a teşekkür ediyorum. Onun destekleriyle başarılı oluyoruz. Sporcularımızı da başarılarından dolayı tebrik ediyorum. İnşallah Hasan Basri Hancı Milli takım forması altında başarılı derecelere imza atacaktır” dedi

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.