Bölge Haber Girişi : 30 Mayıs 2011 18:31

BEAH'ta yılsonu müsameresi!..

BEAH'ta yılsonu müsameresi!..
Erzurum'da, Sabancı İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencileri tarafından 'Eğitim Sağlık Ele Ele' adlı yılsonu müsameresi düzenlendi.

Erzurum Ajans-Erzurum’da, Sabancı İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencileri tarafından “Eğitim Sağlık Ele Ele” adlı yılsonu müsameresi düzenlendi.

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (BEAH) gerçekleştirilen programa öğretmenler, öğrenci velileri ve hastanenin çocuk servisinde tedavi görmekte olan çocuklar katıldı.

Okul Müdürü Cevat Şimşek, programın açılışında yaptığı konuşmada, eğitim kurumlarının özellikle okul öncesi eğitime önem verdiğini söyledi.

Okul öncesi eğitim programının son derece önemli olduğunu ifade eden Şimşek, “Milli Eğitim Bakanlığımızın da önemle üzerinde durduğu okul öncesi eğitim programı kapsamında biz de bu program dahilinde çocuklarımızın geleceğe daha iyi hazırlanmaları amacıyla elimizden gelen bütün çabayı gösterdik” dedi.

Şimşek, konuşmasının ardından, BEAH Başhekimi Doç. Dr. Fazlı Erdoğan’a düzenlenen programa katkılarından ötürü plaket verdi. Başhekim Doç. Dr. Erdoğan ise yaptığı konuşmada: “Yavrularımızın Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, vatanını, milletini ve ailesini seven, milli ve manevi değerlerini benimseyip koruyan, kendini sürekli geliştiren, yeni değişim ve gelişmelere açık, sağlıklı düşünebilen ve aldığı kararları cesaretle uygulayabilen, sorumluluklarının bilincinde kişiler olarak yetişmesi için gayret sarf eden eğitim camiamızı konferans salonumuzda misafir ederek, küçük de olsa bir destek veriyoruz. Sunulan plaketi şahsım nezdinde kurumum adına alıyorum. Bu programlar sayesinde hastanemizde tedavi görmekte olan minik yavrularımız da psikolojik olarak olumlu etkileniyorlar. Bu etkileşim de onların tedavi süreçlerinin hızlanmasını sağlıyor.”dedi.

MİNİK MEHTERANLAR HASTA ÇOCUKLARIN GÖNÜLLERİNİ FETH ETTİ

Daha sonra çocukların hazırladığı şiir, şarkı ve halk oyunları gösterileri davetlilerin beğenisine sunuldu. Bu arada çocukların hazırlayıp sunduğu gösterilerden biri olan “İstanbul’un Fethi” büyük alkış alırken, okuma-yazma bilmeyen ana sınıfı öğrencisi Buğra Kerem İspirli’nin okuduğu “Fetih Marşı” ayakta alkışlandı. Sunulan ‘Fetih’ gösterisi İstanbul’un fethinin 558. yıldönümü olan 29 Mayıs 1453 tarihi ile aynı güne gelince ilginç bir tesadüfte ortaya çıkmış oldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.