Erzurum Haber Girişi : 13 Şubat 2013 11:39

Bina şimdilik mahkemede

Bina şimdilik mahkemede
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in "devraldık" açıklamasını yaptığı ve "hizmet binası olarak kullanacağız" dediği tarihi hükümet binasında şok bir gelişme yaşandı.
Erzurumajans-Cem Bakırcı'nın haberi-Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in "devraldık" açıklamasını yaptığı ve "hizmet binası olarak kullanacağız" dediği tarihi hükümet binasında şok bir gelişme yaşandı. Bölge İdare Mahkemesi restorasyonu tamamlanan binaya dün itibariyle taşınmaya başladı. Bir açıklaması daha 'balon' olan Başkan Küçükler'in bu gelişme karşısında nasıl bir tavır alacağı ise merak konusu oldu.
Geçtiğimiz günlerde özel bir televizyon kanalına konuk olan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler televizyon ekranlarında  eski Bölge İdare Mahkemesi binasını Adalet Bakanlığı'ndan aldıklarının müjdesini vermişti.

Yaklaşık 5 milyon TL harcanarak aslına uygun şekilde restore edilen tarihi binaya belediyenin taşınması beklenirken, dün sürpriz bir şekilde Bölge İdare Mahkemesi binaya taşınma işlemlerine başladı. Böylelikle binanın yine restorasyon önceki sahipleri tarafından kullanılacağı kesinleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in yaptığı tv programlarında binanın büyükşehir belediyesine tahsis edildiği ve karşılığında başka bir yerde kurum için bina yaptırılacağına yönelik sözleri ise yine havada kaldı.

EŞYALAR MAHKUMLAR TARAFINDAN TAŞINDI


Bölge İdare Mahkemesi'nin kamyonlarla gelen eşyaları mahkumlar tarafından taşındı. Dün yapılan taşıma işlemlerinde 20'ye mahkumun çalıştığı gözlenirken Mahkemenin önümüzdeki günlerde aktif olarak bu binada hizmet vereceği öğrenildi. Bu gelişme üzerine vatandaşlar taşınma olayını şaşkınlıkla izlerken Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in nasıl bir savunma yapacağı ise merak konusu oldu.

TARİHİ BİNA ASLINA UYGUN RESTORE EDİLDİ

Resmi verilere göre 1825 yılında yapılan tarihi yapı 1989'a kadar valilik binası olarak kullanıldı. Halk arasında eski hükümet binası olarak bilinen tarihi bina maliye bakanlığı tarafından tahsisi değiştirildikten sonra 1997-2007 arası Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) ve Bölge İdare Mahkemesi olarak hizmet verdi. DGM'lerin kapanmasıyla bir süre 2. Ağır Ceza Mahkemesi olarak hizmet veren bina 2007 yılının ikinci yarısından itibaren bölge idare mahkemesi ve vergi mahkemelerince kullanıldı. Yaklaşık 185 yıldır ayakta duran tarihi binanın restorasyon projesi 3 yıl önce ihale edilerek 1930′lu yıllardaki mimari yapısına uygun şekilde çizildi. (Palandöken)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mökkem dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Ahmet küçüklerin balonuna rağmen ben bu binanın Erzurum Valiliği için güzel bir makam olacağını düşünüyorum. Sadece vali beyin makamı olacaktı alt katlarda ise Erzurum tarihini anlatan güzel bir salon ve protokol yemeklerinin verildiği salon olarak planlanabilirdi. Mahkeme olması orayı söndürür.